Ефектът от покачването на лихвите в България вече е видим.

...
Ефектът от покачването на лихвите в България вече е видим.
Коментари Харесай

12% спад на сделките с имоти в страната

Ефектът от покачването на лихвите в България към този момент е забележим. Две тримесечия към този момент имаме спад на размера от покупко-продажби.

Това сподели пред Euronews Bulgaria Добромир Ганев от Национално съдружие „ Недвижими парцели “.

За първите 6 месеца спадът за страната е приблизително към 12%, като за огромните градове той се движи сред 12 и 17%. В България резултатът е главно психически, защото тук лихвите са едни от най-ниските. Въпреки това, хората, които са планували закупуването на жилище отсрочват и изчакват. Последните данни от Националната статистика демонстрират, че цените не престават да бъдат с растежи. По-малки, само че приказваме за растежи от 7 до 15-16% за обособените градове. Предлагането е по-малко, което се отразява на неналичието на спадове на цените. С упованията за приемането ни в еврозоната следващата година има възможност да забележим друга наклонност. В Европа се следи закъснение на процеса на спад, а в Америка е по-траен – в границите на 20-25% на годишна база.

Очакванията са еврозоната да се отрази положително в дълготраен проект, освен за сектора, само че и за стопанската система като цяло. Има възможност това да се отрази в задатък на цените на парцелите като повишение.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР