Едва след третата седмица от раждането, в устата на малкото

...
Едва след третата седмица от раждането, в устата на малкото
Коментари Харесай

Как да се грижите за зъбите на котето

Едва след третата седмица от раждането, в устата на дребното коте стартират да изникват 26-те млечни зъбчета. Между третия и деветия месец от техния живот млечните стартират да се сменят и да порастват 30-те непрекъснати зъба. Нормално е да намирате зъбчета в този интервал, тъй че не се тормозете.

Но по какъв начин да се грижите за зъбите на котето, с цел да се усеща то добре във всеки един миг?

Видове зъби при котките

И дребните, и възрастните котки имат четири типа зъби. Всеки тип служи за нещо друго – или за игра, или за лов, или за хранене на котката.

В най-задната част на устата на котето се намират кътниците. В котешката уста има четири кътника – два изпод и два от горната страна. Дългите и остри зъбки за кучешките – общо четири – два изпод и два от горната страна.

Между кучешките и кътниците се намират предкътниците, които в устата на котката са дванадесет – по шест от горната страна и изпод.

Малките зъбки в предната част на устата на котето се назовават резци. Те също са дванадесет – по шест от горната страна и изпод.

Как никнат зъбките на котето?

 Как порастват зъбите при котките

Никненето на зъби при дребните котета може да аргументи сериозен дискомфорт на вашия домакински любим. Възможно е в този интервал да забележите лигавене, липса на вкус при котката, възпалени венци, нервност. Обикновено в този интервал котета търсят нещо, което да дъвчат.

За да не му причинявате болежка, може да спазвате няколко правила при грижата за котешките зъби. Например, до момента в който си играете, не дърпайте играчката от устата му. Това би му предизвикало болежка. Не мийте зъбите на котето в този интервал, тъй като то ще си намерения, че този развой е обвързван наложително с болежка. Давайте на животинката течна храна, с цел да не се постанова да дъвче. Ако желаете, може да намокрите малко гранулираната храна за котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР