Едва ли все още има потребители във Facebook, които да

...
Едва ли все още има потребители във Facebook, които да
Коментари Харесай

Три патента на Facebook, за които всеки трябва да знае

Едва ли към момента има консуматори във Фейсбук, които да не са наясно с това, че компанията на Марк Зукърбърг бърка доста по-дълбоко в персоналното ни пространство, в сравнение с наподобява.

Стига да задълбаем, в интернет можем да намерим много детайлни пояснения за методите и тактиките, посредством които платформата съумява да следи съвсем всеки един аспект на съществуването ни.

Най-лесният метод да достигнем до тъмните секрети на Фейсбук е да потърсим патентите, които компанията е получила или за които е кандидатствала от основаването си насам.

Фейсбук може би знае по кое време ще умрем

Един от най-стряскащите патенти, на които попаднахме, с помощта на отчет на New York Times, e този, който разказва по какъв начин компанията може да разгадае по кое време ще умрем.

Въпреки че звучи налудничаво и даже невероятно, няма по какъв начин да отречем, че обществената мрежа разполага с невъобразими количества данни за милиарди хора.

Патентът с номер 12/839.350 разказва по какъв начин посредством специфични логаритми, анализиращи постовете, известията, местоположението и транзакциите ни с кредитни карти, Фейсбук може да планува по кое време и от какво ще умрем, по кое време ще имаме дете и дали ще успеем да приключим университет.

Фейсбук постоянно слуша

На доста от нас се е случвало да попаднат на реклама за даден артикул във Фейсбук, единствено минути откакто сме обсъждали същия или подобен артикул с другари.

Явлението от дълго време не се смята за необичайно съвпадане и патентът с номер 14/985.089 е доказателство за това, че компанията фактически разполага с технология, която съвсем непрекъснато проучва звуците към нас.

Тя обгръща освен диалозите ни, само че и предаванията, които гледаме, и може да регистрира кои телевизионни реклами пропущаме и кои гледаме до края.

Фейсбук знае по кое време, къде и с кого

Патент номер 15/203.063 пък разкрива, че компанията употребява датчиците в смарт телефона ни, с цел да регистрира по кое време и къде си лягаме, къде, по кое време и с кого се срещаме най-често.

Тази информация оказва помощ на Фейсбук да таргетира рекламите си по-добре, както и да ни свързва с хора, с които вероятно бихме имали сходни обществени привички.

Всичко това звучи като извадка от " 1984 " на Джордж Оруел, само че е реалност, че всички тези патенти, както и цялостен куп други, могат елементарно да бъдат тествани през уеб страницата на американската патентна работа. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР