Едва ли някой ще спре нидерландеца по пътя към четвъртата

...
Едва ли някой ще спре нидерландеца по пътя към четвъртата
Коментари Харесай

Нищо ново във Формула 1: Верстапен спечели без да има каквато и да е конкуренция

Едва ли някой ще спре нидерландеца по пътя към четвъртата поредна купа
Новият сезон във Формула 1 стартира по този начин, както приключи остарелият - с тотална доминация на Макс Верстапен.

Трикратният международен първенец стартира с безапелационен триумф на пистата " Сахир " в Бахрейн, като като че ли нищо в съотношението на силите не се е трансформирало през паузата.

Но това бе и изцяло предстоящ сюжет. Още през вчерашния ден Верстапен завоюва квалификациите, а през днешния ден бе на първата позиция от първия завой, чак до края на 57-ат обиколка.

Доста бързо Макс натрупа солидна преднина и още към десетата обиколка бе ясно, че просто няма по какъв начин да има конспирация, даже и със съотборника му Серхио Перес, който на доктрина би трябвало да кара безусловно същия болид на " Ред Бул ".

В последна сметка Верстапен завоюва надпреварата с малко над 20 секунди задатък, а това е същият преобладаващ и безусловно безапелационен жанр, в който той завоюва 19 от 22 надпревари през предходната акция.

Верстапен даже рядко попадаше в телевизионното лъчение, тъй като просто бе част от лично съревнование, не от това, в коеот бяха забъркани останалите 19 водачи.

А най-бърз от останалите бе Серхио Перес. Мексиканецът започва от петото място, само че съумя да се възползва от преимуществото на болида си и няколко грешки на водачите на " Ферари ", с цел да заеме второто място.

На подиума с двамата водачи на " Ред Бул " се качи Карлос Сайнц, който въпреки да си потегля от " Ферари " в края на сезона, с цел да отстъпи място на Люис Хамилтън, през днешния ден бе по-бърз от съотборника си Шарл Леклер, който остана четвърти.

А топ 10 допълниха Джордж Ръсел (Мерцедес), Ландо Норис (Макларън), Люис Хамилтън (Мерцедес), Оскар Пиастри (Макларън), Фернандо Алонсо (Астън Мартин) и Ланс Строл (Астън Мартин).

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР