Едва ли има човек, който не се радва на домашния

...
Едва ли има човек, който не се радва на домашния
Коментари Харесай

Как и колко често да чистим клетката на хамстера?

Едва ли има човек, който не се радва на домашния си любим. Но паралелно с насладата и удоволствието, върви и почистването на пространството на животното.

Това е извънредно значимо както за здравето на животното, по този начин и за нашето персонално здраве. Ако домашният ви любим е хамстер, само че не знаете по какъв начин и какъв брой постоянно да почиствате клетката му, несъмнено сте попаднали на точната за вас публикация.

Колко постоянно да почиствате клетката на хамстера?

Почистването на персоналното пространство на хамстера се прави всекидневно. Всеки ден измивайте добре купичките за храна и вода на хамстера. По този метод предотвратявате евентуалното му заразяване с разнообразни типове микроби.

Освен купичките е належащо и ежедневното разчистване на санитарния възел. Хамстерите нормално избират едно или две места в клетката си, където да си правят работата. С помощта на ръкавици или лъжичка (предназначена само за тази цел) изхвърлете употребяваният постелен материал, а след това сложете нов.

Работата с почистването на клетката на хамстера, обаче, не завършва дотук. Освен ежедневното разчистване, един път седмично би трябвало да почиствате напълно клетката на хамстера. Има възможност да е належащо да извършите този развой повече от един път в седмицата, в случай че усетите мощна миризма на амоняк или в случай че гледате повече от един хамстер в клетката.

Важно е да споменем, че хамстерите могат да бъдат преносители на разнообразни типове болести и бактерии, по тази причина преди да се захванете с почистването на клетката, постоянно слагайте защитни ръкавици, не докосвайте лицето си, а откакто приключите, измийте добре ръцете си с топла вода и сапун.

Какви материали да употребявате?

Материалите, които са ви нужни за почистването са само защитни ръкавици, торба за боклук, хартиени кърпи и парцали и сменяемо спално долни дрехи.

Как да почистите клетката на хамстера?

 Хамстери

1. Обезопасете

Прехвърлете хамстера на място, където ще се усеща спокоен и няма да се нарани. Има разнообразни уреди за това като топките за хамстери.

2. Изпразнете клетката

Премахнете деликатно всички употребявани постелки и изхвърлете към този момент употребявани материал. Възможно е някои от постелките да ви сторят чисти, само че не се залъгвайте да ги върнете назад в клетката, а ги изхвърлете. Премахнете купичките, тунелите, играчките и всичко, което се намира вътре.

3. Измийте усърдно клетката

Можете да употребявате сапун и вода, също по този начин да заместите сапуна с разтвор, предопределен за разчистване на кафези. Оставете я да изсъхне, като в това време почистете останалите съоръжения на вашия любим.

4. Изхвърлете отпадъците

Изхвърлете нечистите постелки, както и ръкавиците, които сте употребявали. Не ги оставяйте в дома си, най-добре отидете до кофата за отпадък.

5. Не забравяйте за себе си

Почистете усърдно ръцете си, откакто почистите клетката на хамстера.

След като извършите тези стъпки, вашият домакински любим ще се радва на чистото си персонално пространство. Хамстерите са чисти животни, само че грижата за тяхното пространство е значима. Не подхождайте безгрижно към този виновен развой и се радвайте на чистотата и здравето на хамстера.

Вижте още скъпи препоръки при развъждане на хамстери.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР