Едва ли има български феномен, чийто земен път да не

...
Едва ли има български феномен, чийто земен път да не
Коментари Харесай

Само в "ШОУ"! Вера Кочовска крадяла пророчествата от мъжа си

Едва ли има български феномен, чийто земен път да не е мистифициран с времето, само че следствие на „ ШОУ ” откри, че в официозните и фамозни трудове за живота на Вера Кочовска има много бели петна, подминати несъзнателно, съзнателно или в блажено незнание от летописците на починалата лечителка и ясновидка, смаяла света с биоенергийните си качества. За сметка на това изданието ни се добра до неповторими свидетелства от източници, осведомени от близко с житието-битието на „ втората след Ванга ”, в това число и от достоверните откровения в най-важния извор измежду тях - дневника на тогавашния й брачен партньор Цветан Кочовски, озаглавен „ Моите съновидения ”. Как се пръква на бял свят феноменът Вера Кочовска? Ако се има вяра на самата нея, тежка автомобилна злополука я праща на 12 години в миньорската болница в родния Перник, където съвсем два месеца е в кома. По време на клиничната гибел „ вижда” от горната страна и в профил личното си физическо тяло и реанимационния екип. Чудо отсрочва срещата с отвъдното, а при излизането й от последвалата кома вижда вътрешностите на доктора, който я лекува. След още месец открива, че може да чете непознати мисли и знае какво ще се случи на другия ден. Лекарите и околните й пък откриват, че очите й от кафяви станали теменуженосини. Какво се случва по-нататък с невероятната към този момент малолетна българка? Може би един невероятен живот, цялостен с чудеса?

Да! Но в небитието потъва незададен и до през днешния ден въпрос - къде потъват за дълги години феноменалните способности на перничанката Вяра Балканска до брака й с Цветан Кочовски? Драматичното им брачно общуване пък е същинска черна дупка, която гълтам истината за свръхестествените способности на единия за сметка на другия, след което поражда въпросът - кой е по-големият феномен в семейство Кочовски?

Разследването на „ ШОУ” за мистериите в житиеописанието на Вера Кочовска разкрива, че в един прекрасен ден вманиаченият в маратонските кросове физиотерапевт Цветан Кочовски от с. Борован стига до почивната станция за гръдно заболели в покрайнините на Габрово. Там ориста го среща с лекуващата се Вяра Балканска. По волята Божия следва сватба и младоженците отиват да живеят в родния град на булката Перник.

Първото удостоверение, че единият от двамата има свръхестествени заложби, датира точно от времето на пернишкия им интервал. Но това не е Вера, а Цветан Кочовски, който едвам не ослепява. Хобито му било да дялка дървени фигури. Веднъж се подхлъзва, пада и рогът на издялкания дървен носорог се забива в окото му. Лекарите се пробват да оказват помощ, само че зрението си избавя самичък – със специфични техники и тренировки, личен патент. След като Цветан се избавя от ослепяване, фамилията се запилява по строителните площадки в някогашния Съветски съюз.

„ Имало е и положителни дни, имало е и такива, които са били цялостни с оскърбление и напрежение. Вера доста боледуваше и постоянно изпадаше в нервни рецесии. Бил съм до нея, тичал съм до „ Бърза помощ”, какво ли не. Сложат й инжекция, тя се успокои.

Вера доста се опасяваше от гибелта, наричаше ме върколак и Юда

когато рецесиите й се изостряха. Но с цел да създадем семейство, очевидно все нещо е спомогнало свише. В същото време в никакъв случай няма да не помни по какъв начин се прехласваше от това какъв мъж съм бил. Вера обаче по-често ме обвиняваше, в сравнение с ми се възхищаваше. Това стана нетърпимо, когато й потръгна в лечителството и ясновидството, когато усети цената на триумфа. Но това са нелепости. Връзвал съм й се, за което след това ме беше гняв и съжалявах. На доста хора съм оказал помощ, бил съм здрав и мощен, не ми бяха нужни непознати сили. Аз самият мога да приписвам сила и да церя с нея. Аз съм надълбоко набожен човек и имам вяра в доброто”, изповядва се някогашният мъж на Вяра Балканска. Според него неприятното постоянно се връща към оня, който го е сторил и поразява отговорния.


Убийството на Андрей Луканов е предсказано от Цветан

След завръщането им от Съветския съюз лечителската и ясновидска кариера на Вера Кочовска започва като че ли от нищото в село Борован с антични корени, опиращи в петото хилядолетие преди Христа. В началото тя приема пациентите в къщата на мъжа си, след това се мести в Пецановската къща в центъра на селото. Сетне Вера и Цветан прескачат за малко във Враца, само че „ втората след Ванга” взема решение, че там не я заслужават и лечителското семейство се преселва в Плевен.

Тук Вера и Цветан стартират да се дърлят на професионална основа. Цветан Кочовски прави име като рехабилитатор в локалната спортна школа. Самият той е приключил техникума по керамика и стъкло в Разград, само че цялостен живот е обичал спорта, занимавал се е с йога и алпинизъм, писал е по вестниците. Вера обаче желае да го ограничи единствено с масажите, само че

призванието на Цветан Кочовски е биотерапията и ясновидството

През 1996 година съдът в Бяла Слатина развежда двамата, а великата Вера си остава Кочовска, за сметка на звучното й моминско име Вяра Балканска.

След развода Цветан Кочовски се преселва в Черепишкия манастир. През тази злокобна за него 1996 година умира майка му. Цветан се мъчи да откри мир за душата си, само че схваща, че монашеският живот не е за него. Има и друга причина да напусне манастира – на място вижда, че българското духовенство напълно не е толкоз извисено и покрай Бога.

След монашеския интервал в огромната болежка на Цветан Кочовски се трансформират децата му Николай и Десислава. „ Бях привикнал с тях, много грижи съм постави за развъждането им, те бяха моята болежка и вяра, друго си нямах. Двамата станаха огромни, към този момент не им бях необходим, само че това не ги направи по-щастливи. Причината за отчуждаването ни не е у мене, нека Бог ги закриля! Няма да им е елементарно в живота. Един ден ще схванат доста неща, нека запазят човешкото у себе си”, написа в дневника си Цветан.

Разбира се, тогавашният брачен партньор на феномена няма по какъв начин да подмине прословутото “трето око” на Вера Кочовска

„ Всеки го има, то не е непокътнат знак единствено на Вера. Само че при едни то е неподвижен, при други се възбужда от обещано заболяване, а при трети това става единствено след специфични тренировки. То е като при някои положения на духа и тялото, постигани от йогите. Третото око е останало от нашия предходен живот, от ранното положение на човечеството, когато е било належащо за запазване на индивида”, разбулва естеството на великото предназначение на невероятната си някогашна жена Цветан. Един от главните духовни правила на Цветан Кочовски постоянно е бил: „ Не изричай на вятъра името Господне, тъй като то е библейско!”. От тези позиции насочва и предизвестие към фамозната си някогашна брачна половинка: „ А на Вера бих предложил по-рядко да употребява името Господне, да не се огражда с толкоз доста икони, тъй като това няма да я направи по-голяма светица. На иконите мястото им е в църквите и в сърцето, а не в дома”.

Всъщност най-голямата нелепост, която Цветан Кочовски счита, че е направил в живота си, не е женитбата с „ втората”, а по-късно и „ равната на Ванга”. Още от времето, когато усещал влечението към биотерапията и ясновидството, а Вера /Вяра/ Кочовска /Балканска/ го тикала към масажите, сред записките в дневника си „ Моите съновидения” едно от виденията в него е, че ще убият някогашния министър председател на България Андрей Луканов. Десетки плевенчани и през днешния ден могат да потвърдят, че убийството на Луканов надалеч преди разстрела му е предсказано от Цветан, а не от Вера Кочовска. Пак Цветан е този, който твърди, че след някоя и друга година същото ще реализира различен прочут мъж на България, а след него още един и още един... Но и тези пророчества са присвоени от великата Вера Кочовска.

В интерес на истината Цветан Кочовски отдава дължимото на фамозната си някогашна брачна половинка, въпреки и незадълбочено: „ А може пък, в случай че японските апаратури в действителност са доловили някакви невероятни лъчения на Вера, тайната на енергийното й закърмване да се корени в тайните на Врачанския балкан, който е неизмеримо мощен енергиен център. Бях във врачанската болница и един ден направих преход: Скакля, Околчица, Паволче. Като стъпих на високото, като че ли ми израснаха криле. Ами, в случай че отидете на Кръстанова могила, на Стрешеро! И освен мед, сребро и уран има в този Балкан, само че и злато. Един ден ще се заприказва за това. А Борованската могила също е енергиен център и не преставам да го настоявам.”

Бившият мъж на Вера Кочовска не може да се отърве от мисълта, че като че ли някакво проклинание тегне над него. Прекалено доста са нещата, които счита, че е пропилял и пропуснал в живота си. Мечтата му обаче остава жива. Цветан мечтае да има кабинет, само че не в родното си село Борован, а в близкото до него с. Баница, чиято чудодейна сила и минерална вода са лекували всевъзможни заболявания от епохи. Другата причина вероятно е, че желае да загърби мястото, което го трансформира в енергиен ретранслатор, захранил кариерата на починалата си някогашна си брачна половинка, за което самият той заплаща висока цена: ”Вярно, че Вера имаше триумф, само че в обсега й бяха единствено огромните хора от елита. Аз избирам да работя с по-обикновените. На тях никой не им обръща внимание. Аз съм върнал на мнозина вярата в живота, подобрил съм здравето на стотици. А на Вера съм помагал в живота, каквото съм могъл, дал съм й го, само че не желая да върша капитал от това. Бог също е дал”.

Една от тайните, които свързват Цветан и Вера и за която той единствено загатва, е за какво тогавашната му жена по този начин ревностно е държала да резервира семейството му: „ Тя знае за какво. Нейно право е, пък и с това име – Кочовска, тя доби международна известност”.

След гибелта на Вера обаче Цветан Кочовски се заклева да не разкрива повече секрети от злощастния им за него взаимен живот. Може би една от тях е, че в тогавашното семейство същинският феномен не е била Вера Кочовска, която след развода им печели популярност, само че последователно и окончателно губи дарбите си...

Славей КОСТАДИНОВ

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК " ШОУ ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР