Едва ли има българин, който да не обича баница. Това

...
Едва ли има българин, който да не обича баница. Това
Коментари Харесай

Това е любимата ми баница, баба я правеше така. Намерих рецептата й и стана бухнала и сочна, точно както едно време

Едва ли има българин, който да не обича баница. Това е обичаната закуска на всяко едно семейство. Ако човек няма време е елементарно да изтича до кварталната баничарница и да си купи. Но, естествено, надалеч по-вкусна е домашната баница. Но от време на време става по този начин, че баницата не се надува задоволително или пък не е задоволително сочна. Е, в този момент ще ви разкрием един трик, с който този проблем ще остане в предишното вечно. Тайната е в една съставна част – квас. Ето какви артикули са ви нужни: 500 гр. кори за баница; за плънката: 150 мл хладка вода, 2 чаени лъжички суха квас, 200 мл кисело мляко, 150 мл олио, 300 гр. сирене, три яйца.

Загрейте вода и в нея разтворете маята. Оставете 15-20 минути, с цел да хване. Добавете киселото мляко и олиото. Това е сместа, с която ще мажете всяка една кора. Първите две сложете в тавата по този начин, че краищата им да висят на открито. След всяка трета кора слагайте от плънката от яйце и сирене, а най-после всичко се затваря с първите две кори. Отгоре отново се намазва със сместа с маята. Печете на авансово загрята фурна на 180 градуса за към 30 минути. По предпочитание вместо сирене може да сложите сварено пилешко месо, а също и примес от сирене със спанак или праз. След като се опече, баницата се обръща върху огромна дъска или тава, покрива се с забрадка и се оставя да се охлади хубаво. Добър вкус!

А в случай че ви мързи и желаете нещо бързо и вкусно то направете си банички с подготвени кори
Готовите кори са облекчение за всяка стопанка. Баничките с подготвени кори се подготвят доста бързо и са чудесна закуска.
Необходими артикули:
един пакет кори;
3-4 яйца;
0,300-0,400 гр. сирене
1 бакпулвер;
Масло за мазане

Начин на пригатвяне: Рулото кори разгъваме. С четка намазваме всяка от правоъгълните кори с разтопено масло, прегъваме кората с намаслената страна във вътрешността и още веднъж намазваме с мазнината. Забъркваме сместа с яйцата, сиренето и бакпулвера и слагаме надлежно количество върху корите- към 1 и 1/2 супена лъжица. Сгъваме на продълговати плоски банички, като затваряме добре отвред – като руло. Мажем от горната страна малко от сместа, нареждаме в намазнена тава на разстояние една от друга, от горната страна наръсваме с лой Печем на в приблизително загрята фурна към 180-200 градуса, до момента в който се зачервят. След като се изпекат, поръсват се с малко вода и се покриват, с цел да поомекнат.
Същите банички стават доста хубави и с ръчно точените кори, като тях може да извършите на триъгълни. Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР