Едва ли е възможно да устоите на това разкошно баунти

...
Едва ли е възможно да устоите на това разкошно баунти
Коментари Харесай

Празнично баунти руло с лешници

Едва ли е допустимо да устоите на това луксозно баунти руло с бисквити, а и не е е нужно, по тази причина просто му се насладете

Необходими Продукти

● бисквити - 400 г
● кокосово масло - 100 мл на стайна температура
● захар - 1/3 ч.ч.
● фъстъчен крокан - 50 г по избор
● лешници - по избор
● какао - 2 с.л.
● кокосови стърготини - 50 г
● пудра захар - 100 г
● вода - 150 мл вряла

Начин на подготвяне

Това луксозно сладко руло се подготвя доста елементарно и в същото време е доста ефектно и уместно за всеки специфичен мотив. Освен като руло, може да визиите сместа и под формата на домашни бонбони.

Тази рецепта е за постно сладко руло, доста уместно за празници, по време на които се пости.

Първата стъпка от приготвянето му е натрошаването на бисквитите, може да употребявате блендер или да го извършите ръчно с точилка. Към бисквитите прибавете какаото и захарта. Хубаво разбъркайте и сипете водата, с цел да се получи каша.

Разстелете лист стреч фолио, сипете кашата, разпределете отмерено и покрийте с различен слой фолио. Използвайте точилка, с цел да оформите идеален слой с дебелина 3 см.

В купа смесете кокосовото масло, стърготините, пудрата захар. Хубаво разбъркайте и изсипете върху основата. Поръсете крокана, съсредоточавайки го в необятната част. Щом завиете рулото, ядките би трябвало да бъдат в средата.

Може да се наложи да премахнете малко от сместа преди да завиете рулото, с цел да наподобява естетически добре, щом получи своята форма.

Завийте го благодарение на фолиото и го сложете в хладилника за няколко часа, с цел да стегне. Ако сте изрязали избрана част, може да я употребявате за изработката на бонбони. Оформете топченца, сложете лешник вътре, оваляйте в крокан стърготини.

Щом празничното баунти руло с лешници е стегнало и готово за изразходване, украсете с топченцата и поднесете.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР