Едва ли е тайна за някого, че магазините използват определени

...
Едва ли е тайна за някого, че магазините използват определени
Коментари Харесай

7 трика на супермаркетите, които ни карат да харчим повече

Едва ли е загадка за някого, че магазините употребяват избрани похвати, посредством които ни карат да пръскаме повече пари. И въпреки да сме наясно най-малко с някои от тях, отново падаме в клопката им, тъй като ни въздействат на подсъзнателно равнище.

За да не прекалявате прекалено много с извършването на покупки, запознайте се с триковете на огромните супермаркети, показани от Business Insider.

1. Поставят близка последна дата на промоция. Така клиентите бързат да не я изтърван и от време на време купуват повече от нужното.

2. Посрещат ни с огромни колички. Всеки си взима количка на влизане в магазина, а размера ѝ ни подканя да я напълним.

3. Цветните артикули (например плодовете) са първоначално - многото цветове усъвършенстват настроението ни и ни карат да харчим повече.

4. Основни артикули като самун и мляко постоянно са по-далече от входовете. Идеята е, че до момента в който минете през целия магазин, с цел да стигнете до тях, все ще си харесате и нещо друго.

5. Пускат мудна музика. Тя отпуска клиентите и ги кара да прекарат повече време в магазина, надлежно и да купят повече неща.

6. На касите има редица дребни изкушения. В края на извършването на покупки самоконтролът на човек към този момент е отслабен и е по-вероятно той да посегне за нещо сладичко.

7. Цената в никакъв случай не е закръглена. Няма да е 2 лв., а ще бъде 1,99 лева По този метод в съзнанието на клиента се запечатва цифрата 1, а не цифрата 2, въпреки да е по-близкото.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР