Едва ли е изненада за някого, че влизането във форма

...
Едва ли е изненада за някого, че влизането във форма
Коментари Харесай

Големите грешки, които правим с тренировките през януари

Едва ли е изненада за някого, че влизането във форма и постоянните тренировки са една от най-поставяните цели през всяка нова година. И евентуално всеки си я е поставял. Не огромна част от хората обаче си построяват табиет и се придържат към непрекъснат режим на физическа интензивност през цялата година.
Прочетете още
Още през цялото време постоянно сами се обричаме на неуспех, що се отнася до спортуването. И това се получава, тъй като " тръгваме с огромната кошница " и високият ни възторг ни кара да си слагаме прекомерно амбициозни цели. Затова нормално единствено след първите няколко тренировки към този момент се усещаме изтощени и решаваме, че каквото и да сме почнали да спортуваме, то не е за нас.

Колкото и обаче да ни се коства като задача невъзможна, основаването на пореден, непрекъснат и резистентен режим на тренировки е напълно постижимо. Ето и няколко практични съвета, с които можем да го създадем, подбрани от Криста Сгоба, сертифициран персонален треньор и редактор на Self.

По-малкото е повече, най-малко първоначално

В множеството случаи човек взема решение, че би трябвало да тренира три пъти в седмицата да вземем за пример. Това обаче може да се окаже висока летва за някои, изключително за начинаещите.

Най-добрият вид да стартираме с физическите извършения е, като ги въведем един път в седмицата. Поне първоначално. След това, по отношение на по какъв начин се усещаме, можем да ги увеличим до два пъти в седмицата, а по-нататък, и до три. С времето към този момент ще сме си построили табиет и ще се чувстваме по-уверени в себе си.

Без външно въздействие и сравняване с други

Често с концепцията да се усещаме по-мотивирани за задачите си, в обществените мрежи следваме спортисти и инфлуенсъри, които всеки ден показват персоналните си резултати и достижения. Това обаче действително може да ни обезсърчи.

За да не саботираме личния си капацитет в тренировките, не трябва да се оставяме да ни въздействат хора, които имат напълно разнообразни цели от нашите. Все отново, в случай че ние сме начинаещи, то те в множеството случаи не са и е напълно естествено да демонстрират недостижими все още за нас резултати.

Не е правилно, че без болежка няма победа

No pain - no gain е паметна фраза. Или другояче казано - без болежка няма победа. Но не това би трябвало да се трансформира в цел, когато желаеме да си изградим непрекъснат режим на тренировки. Защото до момента в който първоначално може и да усещаме мускулна тресчица и да си мислим, че това е доказателство за прогрес, то в следствие мускулите ни привикват с натоварването.

Щом спрем да усещаме болежка и схващания обаче, това надалеч не значи, че не вършим задоволително. Просто не е нужно да се пресилваме, с цел да има резултат от упражненията.

Почивките са с приоритет, колкото и тренировките

Противно на това, което някои хора поучават, почивката в реалност би трябвало да бъде с приоритет, също колкото и тренировките. Ако не си разрешаваме даже и ден да не сме в залата, е доста евентуално след време да се почувстваме изтощени и да не можем да изпълняваме упражненията задоволително дейно.

Освен това се излагаме на заплаха от пострадване или травма. За да сме в оптимална форма и да имаме сили и сила да съблюдаваме графика си, е добре да си почиваме най-малко два дни в седмицата, и то в случай че сме напреднали. Ако сме начинаещи пък, е целесъобразно да редуваме един ден подготовка с един ден отмора.

Спортът е и многообразие

Ако сме почнали спортната си година с фитнес да вземем за пример, не е по никакъв начин неприятна концепция в следствие да се огледаме и за различен тип спорт, който да опитаме - да вземем за пример йога, плуване, аеробика или пилатес. По този метод от една страна ще провокираме тялото си, а от друга ще вкараме многообразие и динамичност в тренировките.

Освен това е изцяло нормално да имаме и дни, в които сме продуктивни и задоволени, и такива, в които просто не се усещаме в оптимална форма. Това също е тип динамичност, която е естествена за всяко човешко тяло и просто би трябвало да приемем, вместо да разрешаваме да ни отхвърля от концепцията за непрекъснат режим на тренировки.

 

Източник: lifestyle.bg

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР