Едва 5 години затвор горзят задържания за убийството на 18-годишната

...
Едва 5 години затвор горзят задържания за убийството на 18-годишната
Коментари Харесай

Скандално! Ето колко години може да лежи в затвора убиецът на Андрея

Едва 5 години затвор горзят арестувания за убийството на 18-годишната Андрея от Галиче. Това изясни окръжният прокурор на Враца Десислав Начков на брифинг като сподели, че присъдата може да стигне и до 12 години.

17-годишният Аксел е притеглен като обвинен и е арестуван за 72 часа. Ще му бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража”.

„ Ще му бъде повдигнато обвиняване за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод и за да бъде улеснено или скрито друго закононарушение.

За такова действие се планува най-тежкото наказване – пожизнен затвор без право на подмяна. Обвиняемият е малолетен. Ще навърши пълноправие през октомври.

След като се приложи наредба от Наказателния кодекс, наказването се редуцира от 5 до 12 години отнемане от независимост. 12 години е оптималното наказване, което се планува от Кодекса”, изясни прокурор Десислав Начков.

Вътрешният министър Младен Маринов оцени убийството като доста грубо и разяснява, че подбудите за него са „ по-скоро присъщи на животните, а не на хората”.

„ Важното в тази ситуация е, че доста бързо успяхме да разкрием причинителя, с цел да му попречим да извърши друго закононарушение. Надявам се този път да бъде за по-дълго в пандиза. Той има и други присъди”, разяснява вътрешният министър.

Маринов изясни, че арестуваният е малолетен, а Законът има специфични условия за това.

„ Ние организирахме среща с обществеността в тази махала, те са мощно обострени против причинителя и фамилията му. Това, което подхващаме оттук насетне – там ще продължи полицейското наличие, с цел да се предотвратят сходни произшествия.

Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение”, изясни вътрешният министър. Маринов добави, че в региона остава засилено полицейското наличие.

Окръжният прокурор Десислав Начков даде детайлности за самото ликвидиране.

„ Той я събудил и предложил да осъществят сексуален акт. Тя се развикала и той я блъснал с металната пръчка в лявото слепоочие. От това тя паднала, а обвиненият почнал да я души, до момента в който престанала да демонстрира признаци на живот.

Тогава той я съблякъл и осъществил сексуален акт с нея. Приключвайки, той забелязал, че на масата има кухненски нож. Решил за всеки случай да я намушка в региона на шията, с цел да я умъртви, защото се страхувал, че тя е жива и може да опише за случилото се.

Той я намушкал няколко пъти в региона на шията и прерязал гърлото й”, описа Начков.

„ След това той видял мокри кърпи, които употребявал, с цел да избърше ръцете си и ножа. Видял и портмоне на потърпевшата. В него имало към 250 лева Той го взел със себе си, както й увитият в мокрите кърпи нож.

Обвиняемият напуснал местопроизшествието по същия път, по който пристигнал. По пътя изхвърлил ножа, у дома преброил парите в портмонето, което изхвърлил в кладенеца в двора на къщата си.

Около 02:00 часа в дома му пристигнал негов братовчед. Той твърди, че по обвинения не е имало следи от кръв, нито, че му е споделил за осъщественото престъпление”, разясни окръжният прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР