Едва 36% от представителите на квалифицираните кадри по света, вариращи

...
Едва 36% от представителите на квалифицираните кадри по света, вариращи
Коментари Харесай

Еволюция на капитализма: Новата мисия на големите корпоративни играчи

Едва 36% от представителите на квалифицираните фрагменти по света, вариращи от чиновници при започване на кариерата си до мениджъри на висше управническо равнище, реагират позитивно на думата капитализъм.

Подобен дял (35%) имат отрицателна конотация, демонстрират резултатите от ново изследване на Fast Company.

Хората на възраст под 40 години са най-негативно настроени към капитализма от всички генерации, открива още изследването.

Този вид съмнение към капитализма в по-широк проект демонстрира, че тези системи не са се развили задоволително за идващото потомство, разяснява основният изпълнителен шеф на Bridgewater Нир Бар Деа в полемика, проведена от Fast Company по време на Световния стопански конгрес в Давос.

" Това е съдбовен минус, което значи, че в случай че не се оправим с него – и като споделям ние, имам поради хората и институциите с най-голяма власт в тази система, тя ще престане да съществува. ", добавя той.

Радикалната бистрота е един от методите световният бизнес да се оправи с възприятието за неправда и отчаяние измежду критиците на капитализма - добавя Ернесто Торес Канту, началник на интернационалния отдел в Citibank.

" Как можеш да докажеш изгодите си, в случай че не се вслушваш в младежите на пазара или в компанията си, в случай че не ги схванеш и по-късно да действаш по съответния метод? ", попита риторично специалистът.

И въпреки всичко, вяра за бъдещето има, защото младите не са изцяло антикапиталистически настроени.

Всъщност, в преобладаващата си част те поддържат дребния бизнес, отбелязва Кристина Елсън, изпълнителен шеф на Центъра за проучване на капитализма към университета Wake Forest. По-големите институции би трябвало да покажат, че оферират същите благоприятни условия, с цел да " бъдат мотор на смяната ", добавя тя.

Младите генерации не се дефинират единствено от историята на " цялостния антикапитализъм ", твърди Меган Холстън-Алекзандър, сътрудник в Andreessen Horowitz. Те ще бъдат по-развълнувани, в случай че се усещат включени в развиването на фирмите, които оказват помощ да се основават и развиват, добавя специалистът.

" Смятаме, че присъединяване в капиталистическата просвета като консуматор, вложител или гений е в действителност значимо ", съобщи тя на Световния стопански конгрес в Давос.

Но преди новите водачи да трансформират бъдещето на капитализма, днешните корпоративни водачи би трябвало да се оправят по-добре с построяването на доверие.

" Може да има боязън от капитализма или съмнение към него, само че мисля, че методът, по който можем да го понижим, е да създадем надеждност и неприкритост ", разяснява Рима Къреши, основен шеф по тактиката на Verizon и заместник-председател на Edison Alliance.

Информирането за това по какъв начин фирмите са ефикасни в решаването на проблеми също оказва помощ за построяването на доверие, споделя Антъни Тан, съосновател на Grab, основано в Сингапур суперприложение, което включва доставки, транспорти, както и финансови услуги.

Това е изключително значимо за постигане до по-младите генерации – било то като чиновници или клиенти, които " търсят истината " и желаят ясна, директна, почтена информация, добавя той.

И огромният бизнес, и бизнесмените би трябвало да одобряват смяната, отбелязва Флориан Хофман, създател и основен изпълнителен шеф на The DO School.

" Мисля, че това, което в действителност ще се промени и би трябвало да се промени, е въпросът какво е скъпа компания? Как да приказваме за стойност, когато имам компания? Трябва да признаем, че към този момент няма обща история и роман за това по какъв начин наподобява и какво значи капитализмът. ", добавя още Хофман.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР