Едва 12% от пълнолетните българи (650 хил. души) планират почивка

...
Едва 12% от пълнолетните българи (650 хил. души) планират почивка
Коментари Харесай

Повечето българи нямат пари за зимна почивка

Едва 12% от пълнолетните българи (650 хиляди души) възнамеряват отмора в планината през тази зима. Според изследване на проучвателен център " Тренд “ 79% от хората не възнамеряват зимна отмора, а главната причина е, че нямат пари за такава, написа " Икономик ".

Социологическото изследване демонстрира, че посещаващите зимните ни курорти, главно Банско, Боровец и Пампорово са най-предпочитаните дестинации, са хора с висше обучение и живеещи в Столицата и регионалните центрове. За тях финансовият мотив е по-малък проблем.

16% от непланиращите отмора тази зима споделят, че не са ходили на отмора в планината повече от 10 години. Около една пета (23%) са тези, които не са ходили на отмора в планината повече от 20 години, като делът при хората над 60 години е осезаемо по-висок.

Резултатите от проучването демонстрират, че 83% от българите, които възнамеряват отмора тази зима, ще отидат на планина в България. Един на всеки 10 (11%) от пълнолетните българи възнамерява по този начин отмора в чужбина.

Банско е най-предпочитаната дестинация за зимен туризъм за над една трета (34%) от българите, планиращи отмора. След това е Боровец (17%) и Пампорово (12%).

Повече от една трета (37%) от пълнолетните българи споделят мнението, че през последните години България става по-добро място за зимен туризъм, а едвам 2% са на противоположното мнение. Близо една четвърт (24%) са на мнение, че няма смяна.

Малко над една четвърт (26%) от българите са на мнение, че са еднообразно обслужвани и получават същото качество като задграничните туристи, до момента в който по-голям дял (35%) са тези, които са на противоположното мнение. Голям е делът (38%) на тези, които не могат да преценяват.

12% са и пълнолетните българи, които заявяват, че практикуват зимни спортове. Прави усещане, че зимните спортове са най-популярни измежду възрастовите групи сред 18-29 година и 30-39 година Зимните спортове са публикувани най-много измежду живеещите в Столицата, което може да бъде обяснено още веднъж с приходите на живеещите в София, защото практикуването на зимни спортове изисква повече финансови средства. Голям е делът (81%) на практикуващите зимни спортове, които правят оценка изискванията зимни спортове в България като положителни, а още веднъж едвам 3% са тези, които ги считат за неприятни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР