Едностранното руско прекратяване на огъня, наредено от президента на Русия

...
Едностранното руско прекратяване на огъня, наредено от президента на Русия
Коментари Харесай

Едностранното руско прекратяване на огъня влезе в сила, съобщи руската държавна телевизия

Едностранното съветско преустановяване на огъня, подредено от президента на Русия Владимир Путин, влезе в действие по фронтова линия през днешния ден на обед московско време (11:00 часа българско време), заяви съветската държавна телевизия, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

„ Днес по обяд режимът на преустановяване на огъня влезе в действие по цялата линия на прикосновение ", заяви съветският Първи канал.

Прекратяването на огъня ще продължи до среднощ на 7 януари, т.е. продължителността му ще бъде 36 часа. То бе въведено поради православната Коледа.

Украйна към този момент дефинира апелите на съветската стана за това преустановяване на огъня, като двуличие и съобщи, че може да има мир единствено след изтеглянето на съветските войски от Украйна, напомня ДПА.

В украинския град Бахмут, в източната част на страната, артилерийският обстрел продължава и от двете страни на фронтовата линия, макар влизането в действие на едностранното преустановяване на огъня, оповестено по-рано през днешния ден от Москва, установяваха публицисти на Франс прес. Но интензивността на обстрела, приближаващ и от двете страни, обаче е по-малък спрямо предходните дни. Градът е в огромната си част опустошен и пуст.

В град Краматорск, в Източна Украйна, също е имало съветски удари след влизането в действие на едностранното преустановяване на огъня, заяви в Телеграм Кирило Тимошенко, заместник-ръководител а украинската президентска администрация. Той разясни, че на два пъти е имало ракетен обстрел и жилищна постройка е била изумена. Според предварителните информации жертви няма.

От своя страна съветската войска разгласи, че съблюдава прекратяването на огъня и упрекна Киев, че продължава с бомбардировките по градове и съветски позиции, предадоха международните организации.

Днес министерството на защитата на Беларус пък заяви, че трен, пренасящ съветски военни и съоръжение, е дошъл в Беларус, съобщи Ройтерс.

Страната, която е непосредствен съдружник на Москва, съобщи в четвъртък, че ще получи повече оръжия и съоръжение от Русия в миг, в който двете страни ускоряват военното си съдействие. Това породи опасения, че Беларус може да бъде употребен за насочна точка за офанзива против Украйна от север.

В същото време украинските медии оповестиха за въздушна паника над цялата страна поради вдигнати във въздуха съветски изтребители и разследващ аероплан на Беларус.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР