Едностранното прекратяване на огъня от страна на Русия, разпоредено от

...
Едностранното прекратяване на огъня от страна на Русия, разпоредено от
Коментари Харесай

Руското прекратяване на огъня в Украйна влезе в сила

Едностранното преустановяване на огъня от страна на Русия, разпоредено от президента на Владимир Путин, влезе в действие по цялата линия на фронта , оповестява " Ройтерс ", цитирайки съветската държавна телевизия.

Това се случи от обяд московско време (11.00 часа българско време - б.р.). Днес по обяд режимът на преустановяване на огъня влезе в действие по цялата линия на прикосновение, оповестиха от съветския Първи канал. Спирането на огъня ще продължи до среднощ на 7 януари.

Междувременно ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин посочи, че решението за коледното помирение се отнася до преустановяване на огъня или за настъпателни дейности на съветските сили и ответен огън ще има.
 Медведев вижда единствено
Медведев вижда единствено " по-малко проблеми " поради отказаното помирение

Той упрекна Запада за украинския отвод

" Решението се отнася до помирение или настъпателни дейности от наша страна. Но това не значи, че няма да отговорим на провокациите на съперника! Или ще дадем най-малко някакъв късмет на съперника в тези празнични часове да усъвършенства позициите си на линията на прикосновение ", акцентира той, представен от " Интерфакс ".

Вчера пресслужбата на Кремъл заяви, че да се вкара преустановяване на огъня по цялата линия на прикосновение в Украйна от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари . Впоследствие министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу издаде съответната заповед.

Украинските управляващи обаче реагираха отрицателно на концепцията за преустановяване на огъня за Коледа.
 ISW: Примирието на Путин най-вероятно е тактически ход
ISW: Примирието на Путин най-вероятно е тактически ход

Всички осъдиха изказването на съветския президент като безсмислено и лицемерно

я назова " опит за прекъсване на украинската атака в Донбас ", а, че преглеждат предлагането за помирение от Путин като опит за приемане на " глътка въздух " на фона на буксуващата война на Путин.

В отговор заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев посочи, че отказвайки коледното помирение, препоръчано от Москва, Киев е отхвърлил " ръката на християнската благосклонност " . По негови думи за съветските военни в тази обстановка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР