Еднополови връзки, различни концепции за семейството, уважение към различни норми

...
Еднополови връзки, различни концепции за семейството, уважение към различни норми
Коментари Харесай

Ще учат ли 6-годишни за еднополови връзки?

Еднополови връзки, разнообразни концепции за фамилията, почитание към разнообразни правила в сексуалността. Това са част от стандартите на СЗО за наложително полово обучение, в които нямаше да има нищо скандално, в случай че не ставаше въпрос за деца на възраст 4-6 години. Тези сред 6 и 9 година би трябвало да знаят какво е другарство и обич към хора от същия пол. Тези стандарти бунят духовете на родители във фейсбук, изключително в групата „ Не на Стратегията за детето ”. Твърди се, че има рекомендации от МОН към образователните заведения, които се базират на Наредба 13 за гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното обучение на министерството.

Дори мисълта за знания за хомосексуалността в прекомерно ранна детска възраст не дава успокоение на родителите. Ядрото на групата е от юристи, в това число хасковски, който се пробват да спрат измененията в законодателството, толериращи еднополови връзки, като осведомят българите. Чрез наредби, правилници и опорни точки за осъществяването им в детските градини и учебните заведения влизат разнообразни джендър и други организации, които организират беседи за еднополови връзки, основават търпимост към това у дребни деца. Сега единствено се опитва, само че е въпрос на време да стане част от просветителния развой, настояват в групата.

В Хасково следва среща за Стратегията за детето, на която юристи и правно грамотни хора да обяснят връзката <210> с други закони, интернационалните конвенции и други В тях има страшни неща, настояват те. Има редица смущаващи положения в Закона за обществените услуги да вземем за пример, които вредят на децата и фамилиите, безапелационни са юристи.

Джендър политиките влизат у нас, в учебните заведения и законодателството ни тайно. Това е наклонност в международен мащаб. Тъй като някои от изказванията звучат подмолно, потърсихме за коментар учители от детски градини в града. Никой от тях не удостовери за нови методики, свързани със полово обучение на децата, само че и не пожела да бъде представен. Ако единствено се чуе за сходно нещо, родителите ще ни подлудят, разясниха те.

Наредба 13 на МОН е от 2016 година, в нея измежду компетентностите, които детето в предучилична възраст би трябвало да има, са да „ познава своя пол ”, да „ има обикновени показа за разликата сред половете ”, сподели наш прочит на документа.

Още през 2013 година обаче Световната здравна организация (СЗО) предлага Стандарти за Сексуалното обучение в Европа “. В тях промотира, че децата до 4 година би трябвало да са осведомени за „ удоволствието и насладата, извличани от допиране на тялото, ранна детска мастурбация “, за „ правото да се изследва половата им еднаквост “, „ приемане на другите способи да бъдеш дете в семейство “.

6-годишните „ би трябвало да „ консолидират половата си еднаквост “, „ да бъдат осведомени за „ другите форми на фамилията “, „ да одобряват „ разновидностите “.

До 9 година „ децата следва да бъдат осведомени за „ изборите за бащинство/майчинство и бременност, неплодородие, осиновяване, главната концепция за надзор над бременността (възможно е да се възнамерява и да се вземат решения по отношение на семейството) “, „ да получат информация за „ удоволствието и насладата от докосването на личното си тяло (мастурбация/самозадоволяване) “, „ да научат за „ половите права на децата “.

12-годишните наред с познанията по какъв начин се поставя презерватив да имат знания за разновидностите при половото държание, разлики сред полова еднаквост и биологичен секс, да почитат и схващат „ разликите в сексуалността и половата ориентировка “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР