Еднократните помощи за учениците от първи и осми клас, ще

...
Еднократните помощи за учениците от първи и осми клас, ще
Коментари Харесай

Еднократните помощи за ученици от 1-ви и 8-и клас може да са в натура

Еднократните помощи за учениците от първи и осми клас, ще могат да се дават и в натура по преценка на обществените служби. Това плануват готови промени в Правилника за използване на Закона за фамилните помощи за деца, заяви БНР.

Ако обществените преценяват, може да бъдат закупувани облекло, обувки, образователни принадлежности и други принадлежности, нужни на детето за навестяване на учебно заведение. Това ще става при положение, че се откри, че родителите не поставят грижи за детето или не употребяват по предопределение парични средства.

Ако 50 на 100 от помощта е отпусната в натура и през втория период няма учредения за това, вторият транш ще е паричен. Съответно е допустимо и противоположното.

От началото на новата образователна 2021/2022 година всички записани в учебно заведение деца от първи и от осми клас имат право на еднократна помощ без рентабилен аршин на фамилията. Средствата от есента ще са с 50 лева повече от досегашните или 300 лева

Запазва се заплащането на два транша, както и това, че в случай че детето не бъде записано за втория период или в границите на месец натрупа 5 неизвинени отсъствия фамилията би трябвало да възвърне парите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР