Едногодишно разследване разкри, че тревожният запис на комуникациите между обречения

...
Едногодишно разследване разкри, че тревожният запис на комуникациите между обречения
Коментари Харесай

Нов обрат в разследването на обречената подводница „Титан“

Едногодишно следствие разкри, че тревожният запис на връзките сред обречения подводен уред „ Титан “ и кораба-майка - документ, който беше публикуван от милиони хора в интернет - е изцяло подправен. (Видеото е архивно.)

В дневника се твърди, че е разказана последната връзка сред подводницата, която се пробва да доближи „ Титаник “ с петима пасажери на борда, и кораба-майка.

Когато документите от дневника бяха оповестени предходната година, се появиха необятно публикувани съмнения, като мнозина се питаха дали стенограмата сред двата кораба е законна.

Според „ Ню Йорк Таймс “ ръководителят на американския държавен екип, който проверява злополуката - в това число естеството и достоверността на стенограмата от връзката - счита, че целият дневник е подправен.

Капитан Джейсън Д. Нойбауер, който се пенсионира от Бреговата защита на Съединени американски щати и е ръководител на Морския проверяващ съвет, съобщи, че неговият проверяващ екип не е разкрил доказателства, че хората на борда на „ Титан “ са знаели, че ще настъпи съдбовна имплозия.

„ Убеден съм, че това е подправена стенограма... тя е била измислена “, сподели той, както оповестява „ Таймс “.

Протоколите, които бяха оповестени и публикувани с милиони в интернет от неназован създател, разкриваха минута по минута хипотетичната връзка сред подводницата и кораба-майка. Дневниците съдържаха реалистични описания на това, което човек би си показал, че би се случило на борда в последните мигове преди плавателният съд да се взриви.

В дневниците се съдържаха и съкращения и механически думи, неповторими за подводницата, което по това време единствено още повече убеждаваше читателите, че стенограмата е същинска.

Част от дневниците твърдяха, че екипажът на борда на „ Титан “ е бил в положение на суматоха, като алармите на корпуса са се присъединили в подводницата, преди връзката ненадейно да спре.

Нойбауер се надява, че истината към стенограмата ще донесе някаква разтуха на фамилията на петимата мъже в „ Титан “, че те не са страдали в последните си мигове.

Петимата мъже на борда на „ Титан “ бяха предприемача Шахзада Дауд, на 48 година, и сина му Сюлеман, на 19 година, както и ръководителя на самолетна компания Хамиш Хардинг, на 58 година, и Пол-Анри Наржоле, на 77 година Стоктън Ръш, 61 година, създател и основен изпълнителен шеф на OceanGate - американската компания, която построи подводницата и провежда туристическите гмуркания - също е бил на борда като водач в този ден. Съобщава бе, че OceanGate е таксувала богатите пасажери с до 250 000 $ на човек, с цел да се качат на борда на „ Титан “ и да имат опция да посетят останките на магнетичния потопен транспортен съд „ Титаник “.

По време на това съответно пътешестване хората на борда на „ Титан “ се надяваха да доближат останките на към 4000 метра под повърхността на океана на 18 юни 2023 година, когато се случва нещастието.

Въпреки че получиха предизвестия както от вътрешната страна, по този начин и отвън OceanGate, че подводницата може да се сблъска с „ пагубни “ проблеми, в случай че доближи до рискови дълбочини, пътуванията до океанското дъно въпреки всичко продължиха.

След като бе проведено огромно търсене, пет дни по-късно, на 22 юни, е направено първото изобретение на парчета от „ Титан “ наоколо до мястото на потъналия „ Титаник “ и публично е оповестено, че подводницата е претърпяла „ пагубна имплозия “.

Съобщава се, че опроверганата към този момент стенограма стартира да се популяризира в дните след откриването на отломките, като формулировката и кодировката я вършат да наподобява по този начин, като че ли „ те (пътниците на борда) са изпаднали в суматоха “.

„ Някой го е направил задоволително добре, с цел да наподобява правдоподобно “, споделя Нойбауер, добавяйки, че най-тревожният детайл от измислената стенограма е мълчанието от подводницата, до момента в който корабът-майка обезверено се пробва да потърси отговор.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР