Еднофамилните къщи също ще могат да бъдат санирани с европейски

...
Еднофамилните къщи също ще могат да бъдат санирани с европейски
Коментари Харесай

Еднофамилни къщи в 50-те големи общини ще се санират с евросредства

Еднофамилните къщи също ще могат да бъдат санирани с европейски средства. Условието е те да се намират в 50-те огромни общини. Допустими ще са разнообразни ограничения за енергийна успеваемост, които ще се финансират от ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година

Ще се финансират планове, разпознати въз основата на метода „ отдолу-нагоре “, които са отразени в проектите за интегрирано развиване на общините и интегрирани териториални тактики за развиване на шестте района за обмисляне. Моделът за поддръжка на ограниченията към момента е в развой на създаване. Уточнява се и общият брой здания, които ще могат да се финансират.

Задължително изискване за възобновяване на еднофамилните жилищни здания ще бъде съществуването на направено проучване за енергийна успеваемост и техническо проучване на постройката, което притежателите могат да възложат на експерти. Основната цел е след санирането постройката да реализира по-висок енергиен клас.

Най-големите общини в страната – Столична, Пловдив, Варна, Бургас,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР