София бе домакин на третата среща на екипа по проект

...
София бе домакин на третата среща на екипа по проект
Коментари Харесай

София бе домакин на третата среща по международния проект SOLARIS

София бе хазаин на третата среща на екипа по план SOLARIS, финансиран от програмата „ Хоризонт Европа “. Събитието, което се организира на 15-16 април, бе проведено от Brand Media Bulgaria и се организира в хотел Рослин Централ Парк.

Една година след първата си среща в Амстердам, екипът още веднъж се събра, с цел да оцени напредъка и да възнамерява идни действия – този път беше под управлението на нов водещ сътрудник, Университета в Утрехт.

Събитието бе модерирано от ръководителя на плана проф. доктор Федерика Русо. Участниците се включиха в изобретателна и продуктивна сесия, фокусирана върху тактиките за връзка и разпространяване на идни научни резултати.

По-рано през годината планът разгласява две значими проучвания: Социално-политически и психически настройки към генеративни спортни мрежи (Socio-political and psychological attitude toward GANs), както и Техническо и социополитическо изследване на наличие, основано от генеративни спортни мрежи (Technical and socio-political reconnaissance of GANs-generated contents).

Една от главните тематики, дискутирани по време на първия ден, бе използването на думата „ доверие “ и методът, по който я използваме, когато приказваме за отношение човек - машина. Участниците в плана разискаха също какъв метод изкуственият разсъдък и в частност генеративните спортни мрежи (ГСМ) афектират върху политическата независимост на жителите. Направи се обзор на съществуващите интернационалните регулации по света, а участниците имаха опцията да тестват за първи път особено основаната за плана платформа за основаване на deep fake наличие (б.р. – в превод от британски „ дълбока имитация “ или „ надълбоко подправен “), която ще бъде употребена като пробна среда за бъдещи планови проучвания и симулации.

По време на срещата бе осъществена и онлайн връзка с етичния съвещателен съвет на плана, който даде скъпа противоположна връзка по настоящите етични въпроси.

Събитието приключи с проведена обиколка в София, на която интернационалният екип имаше опцията да се научи повече за комунистическото минало и историята на града от интервала преди 1989 година Участниците посетиха основни места и научиха повече за всекидневието на социалистическа България.

Следващата присъствена среща на екипа на плана SOLARIS ще се организира през есента на 2024 година в Мадрид.

За повече информация за плана може да следите обществените мрежи:

Twitter account: https://twitter.com/solaris_eu 

Фейсбук page: https://www.facebook.com/SolarisEU 

LinkedIn Group: https://www.linkedin.com/company/solaris-eu-project/ 

Newsletter: https://bit.ly/solaris_newsletter 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР