Едночасова предупредителна стачка ще проведат служители от Националния осигурителен институт

...
Едночасова предупредителна стачка ще проведат служители от Националния осигурителен институт
Коментари Харесай

НОИ в стачка, поставиха три искания

Едночасова предупредителна стачка ще проведат чиновници от Националния застрахователен институт (НОИ) на 25 май, оповестиха от пресцентъра на КТ „ Подкрепа “. Очаква се в демонстрацията, която ще се състои сред 10:00 и 11:00 часа, да се включат над 2200 служащи от цялата страна.

Исканията на работещите са три – нарастване на средствата за работни заплати в системата на Национален осигурителен институт с не по-малко от 30%; увеличените средства да се разходват за повишаване на главните заплати на всички служащи и чиновници на Национален осигурителен институт по координиран и утвърден от синдикалните организации на служащите и чиновниците в Национален осигурителен институт механизъм; нарастването на главните заплати да влезе в действие със задна дата от 1 януари 2023 година

По калкулации на КТ „ Подкрепа “ е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 30 милиона лв., което е към 0,14% от бюджета на Национален осигурителен институт.

От синдиката означават, че в плана на Закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2023 година разноските за личен състав на Национален осигурителен институт въобще не са изменени.

Етикети: НОИстачка
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР