Едно заглавие привлича тези дни силно вниманието на филмовата критика

...
Едно заглавие привлича тези дни силно вниманието на филмовата критика
Коментари Харесай

Гарсия! по HBO Max: Какво се случва, когато таен агент на ген. Франко се събуди в съвремието ни


Едно заглавие притегля тези дни мощно вниманието на филмовата рецензия и това е испанският сериал " Гарсия! ". Първоначално плануван просто като испанският еквивалент на " Капитан Америка ", енигматичният супер разузнавач Гарсия обаче си намира своето място в редиците на обичаните на публиката телевизионни секрети сътрудници.

„ Историята и политиката са част от фона на сериала, само че единствено с цел да поддържат историята ", споделят основателите на поредицата. Гарсия е фиктивен франкистки скришен сътрудник, чиито завършения в модерна Испания се местят от страниците на три комиксови романа на дребния екран.

Режисьор на сериала е Еухенио Мира, прочут най-много с кино лентата си " Grand Piano " от 2013, в който вземат участие Илайджа Ууд и Джон Кюсак

Историята

Действието се развива в модерна Испания, където се срещаме с Антония - стажантка в мадридски вестник, търсеща огромна и сензационна история в обезверен блян да резервира работата си. Напрежението в столицата е голямо, защото броени дни преди президентските избори един от претендентите изчезва безследно. Това води до остри обвинявания сред двете съществени политически сили, като опцията от възможна терористична офанзива също не е изключена.

Една пратка и фотография на мъж водят Антония в Долината на падналите - колосален комплекс, издигнат преди десетилетия от диктатора Франсиско Франко.

Докато бяга от преследвачите си Антония попада на загадка лаборатория в недрата на комплекса, където открива мъжа от фотографията, замразен в крио камера, и съумява да го върне към живот, задействайки обграждащите го системи благодарение на кодовете от пакета.

Този мъж се оказва Гарсия - скришен сътрудник от митичния " Отдел 9 ", талантлив със свръхчовешка мощ след опит, извършен от нацистки академик.

Гарсия би трябвало да се приспособява към изцяло непознатия за него актуален свят. Обучен да се подчинява без въпроси и съмнения на заповедите на Франко, той би трябвало да реши на кого е предан, когато се озовава в центъра на интрига, целяща да върне Испания във времената на тирания.

Антония също е изправена пред предопределен избор, откакто всички мрачни секрети на фамилията ѝ излязат нескрито.

Кой взе участие?

Режисьорът Еухенио Мира споделя, че съзнателно не е подбрал допустимо най-именитите артисти, с цел да не подвига прекалено много упованията на почитателите. Дори освен това състояние обаче актьорският състав е доста успешен.

Ролята на Гарсия е поверена на един от новите любимци на испанската аудитория - Франсиско Ортис. След като завоюва сърцата на почитателите с ролята си на крал Санчо II в историческата супер продукция " El Cid ", кариерата на испанеца продължава да върви във възходяща линия и той разпростира актьрския си гений в още по-голяма степен.



В облика на другата звезда на шоуто - Антония, се превъплащава Вики Велила. Макар " Гарсия! " да е най-голямото предизвикателство в кариерата ѝ досега, 30-годишната испанка се оправя чудесно с поверения ѝ персонаж. Леко наивна и несъответстваща на моменти, Антония съумява да покаже най-хубавото от себе си тъкмо тогава, когато това е най-необходимо, и да накара феновете да ѝ симпатизират също толкоз, колкото и на Гарсия.



В актьорския състав личат още както одобрени артисти като Емилио Гутиерес Каба, Марина Гател и Силвия Абаскал, по този начин и представители на по-младото потомство като Франсиско Рейес, Диего Мартин и Нико Ромеро.

" Историята и политиката са доста значими съставни елементи в " Гарсия! ", само че те са единствено носещата структура на главната история. Това е доста трогателен екшън, в който препратките към предишното дават опция на феновете да си дадат сметка на невероятните промени, през които обществото ни е минало през последните 60 години, както и за доста други неща, които са останали напълно същите " - споделя още Мира.

Пилотният епизод на " Гарсия! " бе излъчен на филмовите фестивали в Сан Себастиан и Остин, като и в двата случая получи доста високи оценки от феновете и журито.

Първите два епизода на " Гарсия! " към този момент са налични в HBO Max.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР