Едно пътуване в далечен Сибир и необичайни срещи. Преди 50

...
Едно пътуване в далечен Сибир и необичайни срещи. Преди 50
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: почит към делото на Радичков

Едно пътешестване в отдалечен Сибир и необикновени срещи. Преди 50 години се ражда първият пътепис на майстора на словото Йордан Радичков - „ Неосветените дворове ”.

„ Бог е един, сподели шаманът, кръстосал ръце на гърдите си. Бог е един, религиите са различни; може и да го има, може и да го няма - не би трябвало да приказваме. Трябва по този начин да живеем, все едно, че има господ. И в случай че не имаме вяра в него, да бъдем почтени - е, това е към този момент самият господ. Вярата е като кладенеца, разнообразни хора пият от нея, а водата в кладенеца постоянно си остава една и съща. “ - написа в „ Неосветените дворове “. По случай 90 години от рождението на недостижимия Йордан Радичков, Пловдив е хазаин на изложбата, отдадена на далечното пътешестване и неповторимите разкази.

Явор Милушев влиза в нова роля. Актьорът ни среща с новата си книга - " Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира ”, довечера в книжовен клуб " Перото ". Книгата несъмнено има автобиографична основа, само че със напълно друг метод.

А във вторник, също в " Перото ", ще ви омайват три арфи. Първият по рода си акустичен концерт за три арфи - събира Кохар Андонян, Илияна Селимска и Весела Тричкова. - „ Арфата споделя ” с „ Пиниите от Шарлен ”, „ Песен в нощта ”, „ Гранада ” и още музикални страсти.

Да прогоним злите сили - като фенове, а за какво не и участници в обичая Сурва.

Рекорден брой участници ще се включат в Международния фестивал на маскарадните игри " Сурва 2019 ". Той ще се организира в последния уикенд на януари в Перник. Очаква се общият брой на участниците да доближи 7400 души. Фестивалът ще бъде открит с величествен театър на 25 януари пред Двореца на културата. Най-атрактивният акцент е двудневното спортно дефиле на маскарадни групи от страната и от чужбина, само че ще има и богата съпътстваща стратегия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР