Едно от възможните обяснения – на Близкия изток в древността

...
Едно от възможните обяснения – на Близкия изток в древността
Коментари Харесай

Древните Хора Са Живели По 900 Години, Вижте Кои Са Били Господарите На Човечеството!

Едно от вероятните пояснения – на Близкия изток в древността е съществувало друго летоброене и продължителността на годината се е отличавала от актуалната. Например за година можело да се регистрира завъртането на Луната към Земята (месец), а не оборотът на земята към Слънцето (12 месеца).

Ако превъртим възрастта на библейските персонажи съгласно тази система, то възрастта на Адам вместо 930 години става 77 години, което звучи реалистично. Но тогава поражда различен проблем: това ще значи, че той е станал дядо на 11 години, когато се родил внукът му Енох. А самият Енох е бил единствено на 5 години, когато станал татко на Матусаил.

Точно такова противоречие поражда, в случай че използваме сезоните вместо слънчевата година, отбелязва Карол. А. Хил в своята публикация „ Да откриеш смисъла в цифрите на Битието “, оповестена в сп. „ Поглед върху науката и християнството “ през декември 2003 година

Подобни проблеми пораждат, в случай че предположим, че създателите на античните текстове са употребявали избрана формула за изменение на същинската възраст (например умножавали са я с съответно число).

„ Цифрите в Битие може да имат както действително (числово) значение, по този начин и сакрално (нумерологично или символично) “, написа Хил.

Математически закономерности

Както в Битие, по този начин и в 4000-годишният лист на царете на Шумер и Акад, където се срещат споменавания за царе, управлявали по 30 000 години, попадат квадрати на цели цифри, означават аналитиците.

Както в Библията, в „ Списък на царете на Шумер и Акад “ се следи устойчиво намаляване на продължителността на живота и забележителна разлика преди и след потопа. Времето на ръководство на царете до потопа било доста по-дълго, без значение че продължителността на живота на някои хора след потопа е достигала няколкостотин години или повече от 1000 години. В Библията виждаме прогресивно намаляване на продължителността на живота: Адам – 930 години, Ной – 500 години, Авраам – 175 години.

Дуайт Янг от Брандайс университет написа за продължителността на живота на шумерските царе: „ Тези числа наподобяват неестествени освен заради това, че са огромни. Възрастта на Етана (1560 години) съставлява общ брой на ръководствата на двамата предходни царе. В някои случаи времето на ръководство явно е било умножено по 60.

Други по-големи цифри съставляват квадрат на цифри – 900 е 30 на квадрат; 625 е 25 на квадрат; 400 е 20 на квадрат… Сред по-малките цифри доста постоянно се среща степента на цифрата 6 “, се споделя в публикацията на Янг „ Математически метод към продължителността на ръководство на шумерските царе “ от 1988 година.

На собствен ред Артър Мендес от университета на Южен Тексас счита, че скоростта на смъкване на продължителността на живота от допотопната ера до съвременността съответствува със скоростта на понижаване на продължителността на живота на организмите, които се подлагат на действието на радиация или на отрови.

Дълголетниците са на всички места

Според доста източници в Древен Китай дълголетниците с рекордна дълготрайност на живота са били всекидневно събитие. Специалистът по акупунктура Джоузеф Хоу написа в своята книга „ Техники за реализиране на дългоденствие “: „ Според китайския медицински етюд лекар на име Цуе Уенцзе от епохата на династията Цин е живял 300 години. Ге Юле в края на династията Хан е живял 280 години. Даоският духовник Хуи Чжао е живял 290 години, а Ло Чжичанге – 180 години, съгласно китайската здравна енциклопедия… В актуалната ера майсторът на обичайна китайска медицина Ло Миншан от провинция Съчуан е живял 124 години. “

Д-р Хоу споделя, че от източна позиция за постигането на дългоденствие е належащо да се „ подхранва животът “ и това се отнася освен за физическото тяло, само че и за психическата и духовната страна.

„ Шах-наме “ („ Книга на царете “) е персийски епос, написан от Фирдоуси в края на Х век. В нея се загатват царе, управлявали по 1000 години, няколкостотин години, 150 години и така нататък

Въпрос на религия?

Въпросът за дълголетието в антични времена в Китай е повдиган от даоските практики. Както и в западните религии, дълголетието се свързва с душевните качества.

Мендес цитира юдейския историк Йосиф Флавий, живял през I в. от н.е.: „ Ной е живял след потопа още триста и петдесет години и е изживял цялото това време щастливо… Но дано никой не счита, при сравнение на данните на античните писатели за продължителността на живота им с краткостта на нашия настоящ, тези известия за лъжливи, обяснявайки го с това, че никой от нашите съвременници не доближава такава възраст и по тази причина никой от античните не е могъл да живее толкоз години.

Съвсем натурален е подобен брой години у хората, които са се употребили с особеното разположение на Бога, които са били сътворени от Него самия и са употребявали дълго време подобаваща храна. Освен това Бог им е дарявал дълъг живот за тяхно благочестие. “

Днес пред учените стои избор: да повярват в това, което се приказва в античните текстове и груповата памет на античните поданици за невероятната дълготрайност на живота, или да се считат тези изказвания за пресилване, образни изявления или погрешно тълкувание на информацията. За мнозина това е въпрос на религия./drevnite.com/
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР