Едно от последните изследвания на мистериозните петна близо до ядрото

...
Едно от последните изследвания на мистериозните петна близо до ядрото
Коментари Харесай

Ново изследване се опитва да намери отговор: Какъв е произходът на Луната?

Едно от последните проучвания на мистериозните петна покрай ядрото на Земята, твърди, че тези петна в действителност са остатъци от остаряла дребна планета, която се е сблъскала със Земята преди 4,6 милиарда години. От този удар се образувала и Луната, се твърди в изследването. Планетата, наречена от учените Тея, се допуска, че има размери, сходни на Марс. Учудващото обаче е, че няма следи от нея в астероидния пояс на Слънчевата система.

Тези петна бяха открити през 80-те години на предишния век от учените, като едното бе открито под Африка, а другото под Тихия океан. Те имат необикновен състав и незнаен генезис, представлявайки мистерия за учените в продължение на над 40 години.

В актуалното проучване се показва, че огромна част от планетата Тея била погълната от Земята . А точно с това събитие се изясняват и мистериозните петна. Останалите парчета се събрали, с цел да основат Луната, която през днешния ден обикалянощното небе и въздейства на голям брой процеси.

Тази доктрина, наречена " Хипотеза за великански удар ", би обяснила доста характерности сред Луната и Земята.

Въпреки всичко това, остава една огромна мистерия: Какво се е случило с Тея? В Слънчевата система не са открити остатъци от планетата, а учени показват догатки, че те са се смесили навътре в Земята.
 Анимация На Новооткритите Региони Дълбоко В Земята, Базирана На Сеизмична Томография Графика Sanne Cottaar Wikimedia Commons Анимация на новооткритите райони надълбоко в Земята, основана на сеизмична томография. Графика: Sanne Cottaar / Wikimedia Commons
Новата доктрина позволява още, че елементи от тази антична планета са останали непокътнати, заровени надълбоко под повърхността. Учените допускат, че топлите плочи на Тея може да са се вградили в мантията на Земята след удара и са останали над ядрото на Земята на към 1800 благи (приблизително 2900 километра) под повърхността, както демонстрира проучване, оповестено в списание " Nature ".

Учените разясняват: " Масивните петна под нашите крайници са извънземни. Земята освен има „ петна “, Земята има извънземни петна ! Всяко от тях е два пъти по-голямо от Луната. "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР