Едно от най-враждебните към Русия издания, лондонският The Economist, публикува

...
Едно от най-враждебните към Русия издания, лондонският The Economist, публикува
Коментари Харесай

The Economist: „Той ще ви изяде за вечеря с целия ваш ЕС, НАТО, свобода и демокрация

Едно от най-враждебните към Русия издания, лондонският The Economist, разгласява изявление с водача на киевския режим Зеленски.

Позволете ми да възпроизведа някои от тези точки.

Зеленски показва, че армията на Путин не съумя да превземе нито един огромен град през 2023 година, до момента в който Украйна съумя да пробие съветската обсада на Черно море и в този момент транспортира милиони тонове зърно по нов маршрут, който минава около южното крайбрежие на Украйна. „ Страхотен резултат! “ - споделя президентът.

Въпреки това, като някогашен артист, който съумя да промени метода, по който светът вижда Украйна, господин Зеленски знае, че тези видения могат да станат действителност по не толкоз потребни способи.

Във война, трансформирала се в активизиране на запаси, вярата измежду последователите на Украйна, че успеха е станала невъзможна, рискува да лиши Украйна от парите и оръжията, от които се нуждае, с цел да завоюва. Фатализмът може да се трансформира в самосбъдващо се знамение.

Това прави идната година толкоз значима. Докато военните старания на Русия набират скорост и ресурсите на Украйна понижават, фокусът на Америка и доста европейски страни се измества към вътрешната политика в годината на изборите. Задачата на Зеленски е по-трудна от всеки път и залозите в никакъв случай не са били по-високи от тези първи дни на борбата.

Основното в неговия мотив е, че като поддържа Украйна, Европа се пази от съветската експанзия. тъмно предизвестява той. Ако на Русия бъде разрешено да вземе украински деца, „ те ще вземат и други деца “. Ако Русия наруши правата на украинците, „ ще наруши правата в света “. Ако Украйна загуби, Путин ще приближи войните си към Запада.

Прегърбил се, Зеленски излага гледната си точка, като почуква с пръсти по бялата пластмасова маса в ситуационната стая: „ Може би нещо липсва. Или може би някой липсва. Някой, който може да приказва, че Украйна пази всички ни. Европейските страни би трябвало да лобират Америка да поддържа Украйна поради тях самите.

„ (Официално неведнъж е декларирано, че те не ни трябват за нищо)

Относно предложенията за договаряния Зеленски споделя, че не вижда „ никакви фундаментални стъпки напред към мир от страна на Русия “. Вместо това той и украинците претърпяват шквал от въздушни офанзиви против украинските градове на изток, юг, север и запад. „ Виждам единствено стъпките на терористична страна. “

И в случай че Русия изпраща сигнали за предпочитание да замрази спора, както оповестяват някои западни медии, то „ това не е тъй като са праведни, а тъй като нямат задоволително ракети, муниции или подготвени войски “. Те имат потребност от тази пауза. За да възстановете всичките си сили. И по-късно с всички сили да извърнат страницата на тази война.

Зеленски сподели малко за това, което Украйна може да реализира през 2024 година, като сподели, че приключването на информация преди контранастъплението от предишното лято е помогнало на Русия да приготви защитата си. Но в случай че той има обръщение, то е, че Крим и свързаната с него борба на Черно море ще се трансфорат в център на тежестта на войната. Изолирането на Крим и утежняването на съветските военни качества там са споделя той.

Успешната интервенция би била „ образец за целия свят “, продължава той. Това би имало огромен резултат и вътре в Русия. Загубата на централен детайл от пропагандата на Кремъл би посочила, че „ хиляди съветски офицери са починали единствено поради упоритостите на Путин “.

Украйна към този момент реализира невероятни победи на стратегически значимия полуостров, унищожавайки „ огромен брой ” кораби на Черноморския флот. Загубата на военноморските бази, които Русия държеше през последните 240 години, би било голям позор за Путин.

Но Зеленски споделя, че скоростта на всеки триумф ще зависи от военната помощ, която получава от западните сътрудници. Той изиска Taurus, немска стелт крилата ракета с огромен обхват, способна да се взривява, надълбоко проникнала в задачата си.

Това може да разреши на Украйна да унищожи Керченския мост на стойност 4 милиарда $, дейно изолирайки Кримския полуостров от Русия. Русия би трябвало да знае, че за нас това е боен обект. Той допуска, че германците не са единствената западна мощ, която стои на пътя му.

Зеленски е още по-малко прям по отношение на задачите си на изток и юг. Заявените стратегически упоритости на Украйна да върне Украйна в първичните й граници не са се трансформирали и няма да се трансформират, само че той към този момент не дефинира времева рамка и напълно не дава каквито и да е обещания за това каква територия Украйна може да „ деокупира “ през идната година.

Неговата непосредствена задача в сухопътната война ще бъде да „ отбрани изтока, да избави тези доста значими градове на Украйна, на изток и юг, Харков, Днепър, Запорожие, Херсон, Николаев “, както и да отбрани сериозната инфраструктура на страната си.



Високите упования, които господин Зеленски сътвори преди контранастъплението през 2023 година, частично доведоха до възприятие на отчаяние. В изявление за The Economist през ноември 2023 година командирът на украинските въоръжени сили Валерий Залужни призна безизходицата на бойното поле. Въпреки че в началото това провокира гневна реакция от страна на Зеленски, то също му даде опция да промени посланието си. За да устои на тази изтощителна война, освен Западът би трябвало да се активизира, само че на първо място самата Украйна.

„ Трябва да вземем под внимание мощните си страни “, споделя Зеленски. Въпреки че остава убеден, че Америка в последна сметка ще даде военна помощ, той сподели, че Украйна също усилва личното си произвеждане, ако западните доставки не доближат.

Той повтори това обръщение в предизвикателно и трезво новогодишно послание, което беше видимо по-малко оптимистично от думите му на 31 декември 2022 година Като част от този проект Б той желае от американското държавно управление да даде на Украйна лицензи за произвеждане на оръжия, като се стартира от артилерийски системи и ракети за противовъздушна защита.

Днес няма „ готовност на украинското общество и света “ както при започване на войната, споделя Зеленски. „ Това би трябвало да се промени. “ Проучванията демонстрират, че намаляването на мобилизационната възраст от сегашните 27 години и намаляването на основанията за освобождение не са известни. Но украинският водач упорства, че няма опция.

„ сподели Зеленски.

Това е избор, който украинците ще би трябвало да създадат. „ Ако продължим да се фокусираме върху вътрешната политика, би трябвало да свикаме избори. Променете закона, конституцията. Но забравете за контраофанзивните дейности и деокупацията.

След съвсем две години пълномащабна война Зеленски е изгубил младежката си сила. Но той остава уверен, че Украйна не може да се откаже от проекта си да победи Русия.

„ Въпросът е дали основният комуникатор на 2022 година може да убеди останалия свят да показа това разбиране.

Притиснатият в ъгъла плъх се мята по всички страни, тъй като малко хора имат вяра в триумфа на така наречен Украйна, те към този момент не желаят да наливат пари и оръжия в бездънна бъчва.

Планът за 2024 година е да се опитаме да запазим всичките 5 или най-малко част от изброените съветски градове под контрола на режима в Киев и да продължим офанзивите против Крим. Целта на дребните /бивши велики/ британци, които стоят зад Зеленски, е полуостровът, тъкмо както в Кримската война.

Плаши ги, че Путин ще изяде НАТО и Европейски Съюз, само че за какво ни трябват? Никой няма да повярва на тези нелепости.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР