Едно от най-разпознаваемите лица в българската ТВ журналистика Марина Цекова

...
Едно от най-разпознаваемите лица в българската ТВ журналистика Марина Цекова
Коментари Харесай

Марина Цекова смени Нова с бТВ |

Едно от най-разпознаваемите лица в българската ТВ публицистика Марина Цекова се причислява към екипа на бТВ Новините от през днешния ден.

Зрителите ще я видят като водеща на емисията в 17:00 на 22 декември, вторник.

Тя е приключила Немската гимназия в София, след което в Берлин учи Публицистика и връзка и Филмови науки, като приключва и магистратура Медии и политически връзки още веднъж в немската столица. Прави и медийни и специализации и лидерски тренинги в целия свят, в това число и като част от мрежата на World Press Institute в Съединени американски щати.

Медиен опит Марина Цекова натрупа в Deutsche Welle в Бон, в БНР, сп. L’europeo и други, а магията на малкия екран открива през 2011 като стажант в публицистичното предаване „ Панорама “, след което и като кореспондент, водещ и продуцент в Нова Телевизия. Тя се причислява към bTV Новините с убеденост, че опитът и мощното й наличие на екран ще допринесат още повече за одобряване на лидерската роля на редакцията с най-голямо доверие в България.

„ Идвам и с голямото предпочитание да не преставам да се развъртвам като експерт във всички посоки на ТВ и онлайн публицистиката. За мен е привилегия да бъда част от нюзрума на bTV, който към този момент 20 години задава стандартите за правене на вести. “

През 2018 Марина Цекова получава премия за Качествена и справедлива ТВ публицистика на сп. Business Lady. Носител е и на специфичната премия на медийния фестивал „ Българска Европа “ през 2016, както и на „ Светове и цветове “ през 2015. Същата година е отличена и от Българската търговско-промишлена палата за обективно отразяване на проблемите на бизнеса в страната, получава и наградата „ Мис ТВ сексапил “. През пролетта на 2014 Марина Цекова е удостоена и с признанието „ Достойните българи “ на вестник „ 24 часа “.

Марина е създател на редица материали, които в последните години развълнуваха телевизионните фенове – журналистически следствия за търговията с деца на черно и схеми за платен избор по време на локални и парламентарни избори, материали за ужаса на най-страшния концентрационен лагер Аушвиц. Марина е отразявала терористичните офанзиви в Берлин, Кьолн и Истанбул, денят на гнева в Йерусалим и Западния Бряг. Отразявала е финансовата рецесия в Гърция и всеобщите митинги в Румъния.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР