Едно от най-притеснителните неща, за които никой не мисли в

...
Едно от най-притеснителните неща, за които никой не мисли в
Коментари Харесай

Харалан Александров: Огромна част от хората са с тревожно-депресивно разстройство, засилено от войната

" Едно от най-притеснителните неща, за които никой не мисли сега, е извънредно влошеното психическо здраве на доста огромни групи хора ". Това сподели общественият антрополог доцент Харалан Александро пред.

Той означи, че голяма част от хората обитават в положение, което се назовава тревожно-депресивно разстройство. " Т.е., ти си от една страна подтиснат, тъй като губиш надзор върху живота си, не можеш да се оправиш, не знаеш какво да предприемеш. Каквото и да предприемеш, можеш да сбъркаш, никой не може да те ориентира, отвред те заливат неприятни вести и в същото време си извънредно обезпокоителен, тъй като носиш отговорност “, изясни той.

Социалният антрополог посочи, че сега войната в Украйна напълно го е влошило. " То стартира с извънредно бързо разтревожване на хората в виновни позиции – така наречен локални елити, примерно кметовете, хората от общинските препоръки, локалния бизнес, обвързван с цените на енергоносителите, с драмите към тяхната стопанска система, с несигурността към плановете, които стопираха, на които разчитаха дребните общности “, разясни той. По думите му последователно слиза надолу и сега доближи до равнището на елементарните хора, които я претърпяват през загубите: " Те губят сигурност, губят обаче и приходи, губят вероятности и за жалост стартира да се следи нещо доста съществено, а това е, което назоваваме в обществените науки " загуба на статус ", добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР