Едно от най-мистериозните събития на XX век не е свързано

...
Едно от най-мистериозните събития на XX век не е свързано
Коментари Харесай

Мъжът без държава: Кой е мистериозният човек от Тауред?

Едно от най-мистериозните събития на XX век не е обвързвано с летящи чинии, теории на конспирациите или неизвестно страшилище. Всичко се развива в един на пръв взор естествен ден на едно от най-скучните места на света – летището. И все пак до ден-днешен никой не знае какво тъкмо се случва през оня парещ юлски ден през 1954 година

Именно тогава мъж с кавказки черти и брада пристигнал на летището в Токио със аероплан, пътуващ от Европа. При постоянната инспекция на документите му японските гранични управляващи откриват, че в графата за национална принадлежност е посочена страна под името Тауред - страна, която въобще не съществува. В същото време паспортът изглеждал изцяло достоверен – той даже бил цялостен с печати от предходни визити на Япония и други страни.

Компанията, с която мъжът твърдял, че имал среща, изобщо не била чувала нито за него, нито за компанията, за която сякаш работел. В хотела, в който сякаш бил запазил стая пък, нямало резервация на това име.

Тогава органите на реда помолили мъжът да покаже страната си на картата на света и той без съмнение показал територията на княжество Андора.

В този миг обаче забелязал, че родината му е изписана под друго име и изпаднал в откровена гняв, настоявайки, че страната му съществува от хиляди години, че Андора в действителност не съществува, а Тауред би трябвало да е на нейно място.

Мъжът бил предаден на полицейските управляващи, които го отвели в хотел и го настанили там краткотрайно под защита. Няколко часа по-късно обаче открили, че мъжът е липсващ от заключената и строго охранявана хотелска стая, която нямала балкон.

Интересното е, че това не е първият сходен случай. През 1851 година управляващите попадат на мъж, който броди напразно из Франкфурт на Одер – град в североизточна Германия. Той твърдял, че е от страната Лаксария на континента Сакрия. Друг млад мъж пък приказвал на изцяло неузнаваем език и бил заловен да краде парче самун в Париж през 1905 година Настоявал, че е от град Лизбия. Властите предположили, че става дума за Лисабон. Въпреки това езикът, на който общувал, не бил португалски, нито пък разпознавал Португалия като родната си страна.

Съществува ли Тауред някъде там? А Лаксария или Лизбия? Дали тези мъже не са се върнали обратно във времето по някакъв метод или чисто и просто страдат от психическо заболяване?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР