Едно от най-дългоочакваните бизнес събития – Наука за бизнес“, организирано

...
Едно от най-дългоочакваните бизнес събития – Наука за бизнес“, организирано
Коментари Харесай

„Наука за бизнес“ ще представи технологии за обеззаразяване на въздуха от вируси и бактерии

Едно от най-дългоочакваните бизнес събития – „ Наука за бизнес “, проведено от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) и Българската академия на науките (БАН), се завръща напълно онлайн след отлагането му през 2020 година заради пандемията COVID-19.

Събитието ще се организира на 18 март (четвъртък) от 10.30 часа и ще покаже най-интересните разработки на Академията, подготвени да се трансфорат в сполучлив бизнес.

Акценти в събитието са разработка на PCR китове за детекция на патогени, първообраз на ваксина за Коронавирус 19, както и портативно устройство за изсъхнало обеззаразяване на въздуха от вируси и бактерии. Наред с това участниците ще имат опция да схванат повече за създадената у нас биокерамика, направена по технология, употребена на Международната галактическа станция, както и проява на робот. С редица презентации събитието ще покаже най-интересните планове на Академията за оптимизация на индустриалните задания, 3D цифровизация, енергийна успеваемост, водородни технологии, екология, електро- и топлопроизводство, предпазване на сила, медицина, вирусология, фармацевтична индустрия, лозарство, винарство и доста други.

В рамките на форума ще бъдат показани и взаимни планове сред Българска академия на науките и българските предприятия, съумели да се наложат на пазара, както и научно-приложните артикули и технологии на откриватели от Академията, по които се работи сега.

Основна задача на „ Наука за бизнес “ е да подкрепи построяването на устойчива институционална среда за съдействие и взаимоотношение сред българската просвета и бизнеса и ще събере на едно място във виртуалното пространство представители на институтите, лабораториите, Единния център за нововъведения на Българска академия на науките и десетки български бизнесмени, притежатели на компании и иновационни запалянковци.

Участниците в „ Наука за бизнес “ ще могат да схванат повече за най-новите произведения, основани в научните институти на Българска академия на науките, опциите за прилагане на експертизата на учените, както и да открият контакт с представители на Академията посредством обособени виртуални стаи в сесията за въпроси и отговори. Събитието се провежда с поддръжката на Enterprise Europe Network – България.

Участието в събитието е изцяло гратис и налично посредством бърза регистрация тук.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР