Едно от най-чаканите събития в технологичния свят приключи. Apple представи

...
Едно от най-чаканите събития в технологичния свят приключи. Apple представи
Коментари Харесай

iPhone Xs, Xs Max и Xr - какво показа Apple тази вечер

Едно от най-чаканите събития в софтуерния свят завърши. Apple показа три нови iPhone и актуализирана версия на умния часовник Apple Watch. Преди представянето на новите устройства, основният изпълнителен шеф Тим Кук уточни, че компанията напълно скоро ще премине границата от 2 милиарда устройства с мобилната операционна система iOS.

Какво е новото при iPhone и Apple Watch и какъв брой ще костват?

Apple показа три нови iPhone - Xs, Xs Max и XR.

iPhone Xs е наследникът на миналогодишния iPhone X, който " промени промишлеността и се трансформира в най-продавания модел в света ", уточни Тим Кук, отчитайки, че смарт телефонът има 98% задоволеност измежду клиентите. iPhone Xs идва с 5,8-инчов OLED super retina безрамков екран с 2,8 милиона пиксела. За изработката му е употребявано нов вид стъкло, което е по-устойчиво от миналогодишните.

Системата за лицево различаване FaceID към този момент е по-бърза и сигурна. Изцяло нов е 7-мегапикселовия датчик на предната камера. Нови са и двата 12-мегапикселови датчика на задните камери, като те имат бленда с размер 1,8 и 2,4. Подобрена е и 6-тоналната мълния. За още по-добри фотоси, Apple е създала и нова система Smart HDR, която прави няколко фрагмента и по-късно автоматизирано ги обработва в един.

Новият iPhone Xs ще има и по-бърза LTE връзка - до един гигабит в секунда. Новост е и опцията за две SIM карти. В целия свят, с изключение на в Китай, това ще става посредством една физическа карта и една eSIM.

 Снимка 377993
Източник:

По-бърз е и 6-ядреният процесор A12 Bionic - първият 7nm чип с 6,9 милиарда транзистора. Скоростта им е с 15% по-висока, а употребяваната сила - с 40% по-ниска. Графичният процесор също е освежен, като към този момент предлага 50% по-голяма мощност. Заедно с новата iOS 12, която ще бъде налична за всички консуматори на iPhone 5S и по-нови от 17 септември т.г., приложенията ще се зареждат с 30% по-бързо, стана ясно от представянето.

iPhone Xs ще се предлага и в нов златен цвят, а оценката за прахо- и водоустойчивост към този момент е IP68, в това число в басейн и солена вода или други течности като вино и бира.

Цената му стартира от $999 , колкото миналогодишния iPhone X, като този път той ще се предлага и с 512GB памет.

iPhone Xs Max е по-големият другар с 6,5-инчов super retina безрамков екран и 3,3 милиона пиксела. Въпреки големия екран, той е с съвсем същия размер като iPhone 8 Plus. Той предлага всичко, което и по-малкият модел, само че е с по-голяма батерия, която дава обещание час и половина по-дълъг живот сред зареднията. Цената му стартира от $1099 и също може да бъде закупен с памет 512GB.

 Apple iPhone Xr
Източник:

Apple iPhone Xr

Най-чакан, а и съгласно анализаторите ще бъде най-продаваният, бе по-бюджетният модел - iPhone Xr . Екранът му ще бъде безрамков и моделът наподобява на останалите два, само че цената му ще е по-ниска с помощта на потреблението на LCD екран с размер 6,1 инча. И макар че дисплеят ще е по-голям от този на Plus моделите, самото устройство ще е по-малко и комфортно за прилагане от тях.

 Apple iPhone Xr
Източник:

Apple iPhone Xr

Другите разлики с Xs включват съществуването на единствено една задна камера, само че за сметка на това известни функционалности като portrait photo и portrait lighting ще бъдат налични. Този модел също ще е с FaceID.

Освен това ще се предлага в редица нови цветове, които включват бяло, черно, синьо, жълто и оранжево.

Цената му стартира от $749 .

Новите iPhone ще са налични в България още от 28 септември.



Apple Watch

Apple показа и идващото потомство на умния си часовник с няколко любопитни нови функционалности - само че не и преди Тим Кук да се похвали, че устройството не просто е най-добре продаваният интелигентен часовник, само че и часовник изобщо.

Четвъртото потомство идва с нов, по-голям екран - над 30% по-голям от този на предшественика му. Моделът е задвижван и от нов 64-битов процесор, който ще го направи два пъти по-бърз.

По-големият екран и по-бърз процесор обаче няма да понижат живота на батерията - 18 часа сред зарежданията.

 Снимка 377992
Източник:

Apple залага на Watch като устройство за фитнес и здраве. Заради това, с изключение на всички останали функционалности от предходните модели, този има и няколко нови, които си заслужава да бъдат упоменати.

Първата е, че устройството ще може да засече, в случай че паднете - и единствено да се обади на " Спешна помощ " и да изпрати вашите координати на медиците и хора, които вие сте избрали, в случай че до една минута не помръднете.Освен това, часовникът ще следи сърдечния ви пулс и ще ви споделя, в случай че той е прекомерно невисок - или в случай че сърцето ви " прескача ". Но овациите обра опцията да си вършиме електрокардиограми непосредствено от часовника, които по-късно може да споделите с вашия доктор.

Цената на часовника стартира от $399 , а тази на предходния модел е понижена на $279.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР