Едно от делата за полицейското насилие, упражнено зад колоните на

...
Едно от делата за полицейското насилие, упражнено зад колоните на
Коментари Харесай

Полицейското насилие от протестите през 2020 г. ще остане ненаказано след бездействие на съда и прокуратурата

Едно от делата за полицейското принуждение, упражнено зад колоните на Министерски съвет на митингите през 2020 година, евентуално ще бъде прекъснато по отминалост. Това оповестява, като цитира определение на Софийския областен съд, обвързвано с следствие на побоя над студента Евгени Марчев.

По време на антиправителствените митинги през 2020 година бяха разкрити брутални подиуми на полицейски произвол към протестиращи, от които последваха няколко правосъдни каузи.

Прокуратурата и съда обаче протакват следствията, като в тази ситуация по делото на Евгени Марчев към този момент е изтекла тригодишната отминалост за гонене на лека телесна щета, нанесена от служител на реда. На това съображение следствието най-вероятно ще бъде дефинитивно прекъснато без да има осъдени.

Първоначално следствието за побоя против Марчев беше прекъснато заради невъзможността на прокуратурата да откри кои тъкмо чиновници на реда са упражнили принуждение. След като Марчев апелира това решение, следствието продължи - само че не последваха някакви по-активни дейности от страна на правосъдните органи.

В момента студентът апелира второ преустановяване на делото, като съдът се произнася в негова изгода. В решението си обаче той припомня, че тази година е изтекла отминалост за следствие на обвиняването, което е за нанасяне на лека телесна щета, нанесена от чиновник на реда.

Съдът регистрира, че прокурорът е пренебрегнал напътствията на съда и продължава да бездейства, с цел да разкрие самоличността на служителите на реда, взели участие в насилието зад колоните.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР