Едно изключително изживяване за любителите на джаза и въобще на

...
Едно изключително изживяване за любителите на джаза и въобще на
Коментари Харесай

Васил Петров пее с музиканти от 14 държави на концерта си в Plovdiv Event Center


Едно извънредно преживяване за феновете на джаза и изобщо на меломаните предлага емблемата на българския джаз – Васил Петров. . в Plovdiv Event Center той ще показа нова концертна стратегия „ Световни шлагери в симфоничен джаз “ с един от водещите оркестри в страната – Врачанска филхармония дирижиран от маестро Христо Павлов. Малко прочут е обстоятелството, че кастинга на оркестъра е извънреден. Маестро Христо Павлов е селектирал брилянтни музиканти от 14 страни - Съединени американски щати, Англия, Корея, Украйна, Русия, Турция, Сърбия, Молдова, Италия, Испания, Колумбия, Азербайджан, Албания и несъмнено, България. Джаз линията  в концерта държат топ музиканти от Пловдивската джаз сцена - Йордан Тоновски на пиано, Христо Минчев на контрабас и Кристиан Желев на барабани.

Гост солисти в програмата са виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която ще създадат дуети, както и тя ще се показа с кино тематики наградени с Оскар. Вторият посетител е младата надарена певица и пианистка, изгряващата звезда - Валерия Стоянова.

В концерта „ Световни шлагери в симфоничен джаз “ Васил Петров, съчетава суингиращата сила на джаз групата с изисканото и сантиментално звучене на огромния оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и непредвидени импровизации. В програмата са включени песните " My way ", " Fly me to the moon ", " Strangers in the night ", " Something stupid ", " New York, New York " и доста други. Проектът смесва суинг, класика, джаз и боса нова музика, и симфонично звучене на безконечните класики, трансформирало се в запазена марка на Васил Петров. В нов прочит ще представи Bésame mucho, Soldier of fortune, Caravan, I was made for loving you, Yesterday, My funny Valentine, неговите шлагери, като „ Подслон в дъжда “ в памет на джазмена Васил Пармаков и други.

Концерта е във връзка Международния ден на джаза и рожден ден на Васил Петров. Това ще бъде и специфичен рожден ден за него - честван с другари и с хора, които обичат това, което прави. 

  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР