Едно–единствено място в целия чудовищен свят е признато за най-добрата

...
Едно–единствено място в целия чудовищен свят е признато за най-добрата
Коментари Харесай

Чудовищно съперничество и комични ситуации в „Университет за таласъми”

Едно–единствено място в целия колосален свят е прието за най-хубавата школа в проучването на тънкостите на плашенето и писъкосъбирането. Престижният „ Университет за таласъми ” всяка година събира дребни, огромни, смахнати, петоръки, петооки и всевъзможни други таласъми, които желаят да придобият университетски знания по какъв начин да бъдат страховити и да усвоят майсторството на плашенето. До приемането на заветната тапия обаче има купища трудности и не всички те са част от образователната стратегия.

В новия филмов откъс на „ Университет за таласъми ” идваме в  студентското градче с амбициозния Майк Вазовски – зеленотопчестото страшилище с големи око и крайници, което към момента носи шини и бълнува насън, само че е твърдо решено да стане същинско чудовище за децата. Още от дребен Майк мечтае да стане Плашещо страшилище, а никой не знае по-добре от него, че най-хубавите са учили в Университета за таласъми.  Още през първия учебен срок проектите на Майк претърпяват трагичен поврат, когато пътят му се пресича с този на готиния Джеймс П. Съливан, известен в университета като Съли,  който има вродена заложба за Плашещо страшилище.

От първият миг, в който се срещат в университета, излиза наяве, че двамата съквартиранти са радикално разнообразни и въобще не могат да се понасят. Постоянният дух на съревнование сред тях съвсем излиза от надзор и най-после се оказват изключени от най-елитната Плашеща стратегия в университета. Ситуацията става още по-неприятна, когато Майк и Съли осъзнават, че ще им се наложи освен да работят дружно, само че и да активизират тим несретници и зубъри и да ги научат да бъдат страшни... в случай че това въобще е допустимо.

Сред свежи смешки и чудовищно занимателни обстановки ще проследим по какъв начин противниците преодоляват разликите си и стават най-хубави другари – такива, каквито ги познаваме от „ Таласъми ООД ” – наградената с Оскар комедия на именитото анимационно студио Pixar.

На 15 февруари „ Таласъми ООД ”  за първи път излезе у нас на 3D. Забуленото в секрети и изпълнено напрегнато премеждие на Майк и Съли с дребното момиченце Бу ще приготви кинозрителите за дълго чаканото чудовищно завръщане на огромен екран през юни 2013 година, още веднъж в 3D формат.

Режисьор на „ Университет за таласъми ” е Дан Сканлън („ Колите ”), а продуцент е Кори Рей („ В небето ”, „ Феноменалните ”, „ Таласъми ООД ”). Музиката е дело на новоприетият в рокендрол Залата на славата и притежател на голям брой награди  Ранди Нюман („ Таласъми ООД “, „ Играта на играчките 3 “).

Сред озвучаващите артисти на български се завръщат Теодор Елмазов (тв сериала „ Седем часа разлика “) в ролята на Майк, Георги Тодоров като гласа на Съли и Любомир Младенов (тв сериала „ Кантора Митрани “) в ролята на Рандъл.

Официалната премиера „ Университет за таласъми ” е на 21 юни 2013 година.


Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР