Едни семпли на вид рошави бутерки, които ще ви впечатлят

...
Едни семпли на вид рошави бутерки, които ще ви впечатлят
Коментари Харесай

Рошави бутерки с класически крем и орехи

Едни семпли на тип рошави бутерки, които ще ви впечатлят с усет и мирис. След хрупкавата поръска ще ви завладее гальовен и несравним маслен крем.

Необходими Продукти

● бутер тесто - 800 г
● орехи - 200 г
● прясно мляко - 550 мл
● яйца - 3 бр.
● брашно - 3.5 с.л.
● захар - 200 г
● краве масло - 120 г
● ванилова захар - 8 г (1 отново.)

Начин на подготвяне

Размразете бутер тестото.

Леко го разточете с дървена точилка.

Нарежете го на квадрати или правоъгълници.

Подредете в тава с незалепващо дъно или покрита с домакинска хартия.

Изпеете в авансово загрята фурна на 200 градуса до златист тен.

Оставете печивата да се охладят.

Направете крема.

Даденото количество захар е приблизително, можете да сложите от 170 до 230 грама. Зависи от вашите вкусови желания, както и с какво смятате да поднесете своя крем. Вземете масло от най-високо качество, с него кремът за бутерки ще се стане гъст и кремообразен. От това количество артикули ще се получи една порция крем, задоволителна за една фамилна торта.

Вземете тенджера с дебело дъно. Това е значимо, защото основата на крема ще съдържа яйца, които могат да изгорят при готвене. Дебелото дъно се нагрява последователно и отмерено, което защищава от изгаряне. Изсипете елементарната захар, ванилията и брашното в тенджера.

Разбъркайте сухите съставки. Чукнете яйцата в тях.

С бъркалка разбъркайте яйцата със захарта и брашното.

Постепенно на тънка бликам при непрестанно бъркане налейте млякото.

Поставете тенджерата на дребен огън. Ако имате елементарен черпак или нямате задоволително опит, тогава сварете крема на водна баня. Това ще усили времето за варене, само че ще предотврати загарянето и подсирването на крема.

Малък съвет - направете огъня най-малък и разбърквайте крема от самото начало с бъркалка, тогава несъмнено ще се получи.

Варете крема от яйца при непрестанно бъркане до завиране. Ще се сгъсти доста и ще стартира да пука огромни мехурчета. Веднага изключете котлона и отстранете крема от котлона.

Оставете горещия крем за 5 минути, след което сложете в него размекнатото масло. Разбъркайте крема до гладкост. Тъй като кремът ще е още парещ, маслото ще се разтопи мигновено в него. кремът ще стане малко течен, няма ужасно, след изстудяване ще се сгъсти.

Оставете крема да се охлади на стайна температура. Не забравяйте да покриете крема със стреч фолио. Това е значимо, защото при изстиването на крема се образува дебела коричка. Фолиото ще предотврати това. Охладеният крем прибираме в ледник за най-малко 2 часа. Ще изстине и ще се сгъсти изцяло.

Ако употребявате този крем като крем за торта, тогава намажете блатовете с още топъл крем и едвам по-късно приберете тортата в хладилника.

Кремът е обичаният ми крем. Той е най-нежният, не скучен, идеално напоява пластовете на тортата. За плънката на бутерките бих добавила още масло. А този крем е доста апетитен за ядене просто по този начин.

Как да разберете дали едно яйце е прясно? Разбийте го в обособен съд. На първо място, не би трябвало да има неприятна миризма. Белтъкът на пресните яйца ще бъде транспарантен и чист. Жълтъкът не би трябвало да се популяризира и ще бъде бляскав, издаден, постоянен.

Не забравяйте да измиете яйцата си преди приложимост, защото даже видимо чистите черупки могат да съдържат нездравословни бактерии. Най-добре е да употребявате препарати за храна и четка.

Важно! За да се получи кремът за бутерките сигурно, следвайте простите правила:

- Оставете основата на крема да се сгъсти по време на готвене (брашното или нишестето, които се одобряват като сгъстител според от рецептата, би трябвало да се запари, само че се уверете, че бъдещият крем не загаря и няма бучки).

- Сварената примес би трябвало да се охлади, в случай че добавите масло към неохладената маса, маслото ще се разтопи и сметаната няма да се разбие.

- Масленият крем би трябвало да е с високо качество. Лошото масло може да повлияе неподходящо на консистенцията на крема, да го направи течен.

След като кремът е подготвен, слепете по две бутерки, ката сложите по средата от крема.

Оставете 2-3 квадратчета от бутер тестото, направете ги на трохи.

Смелете орехите и ги смесете с бутер трохите.

Намажете бутерките от горната страна с крем и ги посипете щедро с трохите.

Подредете ги в плато и ги оставете да се охладят 4-5 часа, преди поднасяне. Наистина невероятни бутер изкушения, които може да ви припомнят на пасти Наполен.

Да ви е сладко с тези рошави бутерки с типичен крем и орехи.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР