Едни от най-известните и най-богати бизнесмени от Северна Македония, Орце

...
Едни от най-известните и най-богати бизнесмени от Северна Македония, Орце
Коментари Харесай

Най-мощният човек на Македония Орце Камчев в черния списък на САЩ

Едни от най-известните и най-богати предприемачи от Северна Македония, Орце Камчев, попадна в черния лист на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.


Камчев е глобен от Министерството на финансите на Съединени американски щати заради корупция, пране на пари, подкупи и застрашаване на сигурността на Западните Балкани.

„ Камчев злоупотреби с позициите си с присъединяване си в корупционни дейности, за сметка на демократичните институции и жителите на РСМ “, сподели заместник-секретарят на министерството в дирекцията за битка с тероризма и финансовото разузнаване, Брайън Нелсън.

От министерството осведомиха, че „ Камчев се е занимавал с корупция, корист със служебно състояние, пране на пари и различен закононарушения в продължение на едно десетилетие. Тези закононарушения са осъществявани от 2000 година “

БГНЕС напомня, че през 2020г. Камчев беше наказан за пране на пари в аферата „ Парцели от Водно “.

По друго обвиняване Камчев се призна за отговорен, като беше упрекнат за присъединяване в незаконна група, измами, пране на пари и други тежки бизнес нарушавания.


От финансовото министерство на Съединени американски щати оповестяват, че Камчев е употребявал своето състояние за операции на правосъдната система на РСМ в негова изгода.


През 2020 година основният прокурор на специфичната прокуратура, Катица Янева, беше упрекната от Камчев, че е получила пари в брой за отбягване на арест и позитивно привършване на делата против него.

Поради този скандал специфичната прокуратура в РСМ бе закрита, напомня БГНЕС.

„ В делото Е.0.14033 на американското министерство на финансите, Камчев е непосредствено упрекнат в корупция, обвързвана със Западните Балкани, в това число и във връзки с държавен представител на района, към днешна дата или някогашен парвителствен функционер, за присъединяване във корупция, рушвет и реализиране на политически цели “, се споделя още в известието.

От днешното решение на Съединени американски щати произлиза, че всички негови записки и активи са блокирани и попадат под контрола на Дирекцията за надзор над непознати средства на Съединени американски щати. Бизнесменът е лишен от всички транзакции и различен тип услуги и артикули в своя изгода.

БГНЕС напомня, че Орце Камчев по време на властническия режим на Никола Груевски, е най-мощният и авторитетен предприемач, в това число в медиите, където притежаваше мощни издателски къщи, включително и такива за агитация против България.

Заедно с братовчеда на Груевски, Сашо Миялков – началник на контраразузнаването на Македония, се считаха за безспорни господари във всяко едно отношение на страната. Както е известно от близо 5 години Никола Груевски се укрива в Унгария, а неговата партия ВМРО-ДПМНЕ през днешния ден се смята за главен инструмент на сръбското въздействие и съветската агитация в РСМ.

Партията е гневен съперник против контракта с България и започването на договаряния на РСМ за участие в Европейски Съюз, според така наречен „ френско предложение “.

Репортерът на БГНЕС напомня, че единствено преди няколко дни в Черния лист на Съединени американски щати попадна дясната ръка и най-верният човек на сръбския президент Александър Вучич - шефът на сръбското контраразузнаване Александър Вулин. По информация на БГНЕС в околните дни се чака Черният лист на Съединени американски щати с имена на известни лица от Западните Балкани да надвиши 10.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР