Едни от най-интересните домашни любимци се оказват именно папагалите. Те

...
Едни от най-интересните домашни любимци се оказват именно папагалите. Те
Коментари Харесай

Как да успокоим шумния папагал?

Едни от най-интересните домашни любимци се оказват точно папагалите. Те са извънредно енергични, интелигентни и любвеобилни. Тяхната емоционалност се приближава до човешката натура. Те се привързват към своите стопани до степен, в която не желаят да остават без тях. Освен това, особено за тези животни е, че те обичат да основават звук към себе си. Тези животни са много уязвими и елементарно се въздействат от измененията в заобикалящата ги среда.

Много постоянно папагалите са шумни. Това държание може да се дължи на уплах, стрес при папагала, самотност или просто предпочитание за внимание. Обикновено те се плашат от непряк звук – затваряне на порти, изпускане на предмет, разбъркване на мебели. Освен това, папагалите не обичат балони, аксесоари на главата, огромни картини по стената, стълби, маркучи, огромни кутии, костюми и така нататък Впоследствие те стартират да крякат от уплах, стрес или терзание.

Ето няколко метода, с които можете да успокоите шумния папагал:

- Най-подходящото решение е да преместите клетката на папагала. Препоръчително е да я позиционирате на място, което не е оживено, и няма доста декоративни предмети. Избягвайте да поставяте клетката против или наоколо до прозорец. Папагалът не би трябвало да бъде очевидец на динамична външна среда, която може да го стресира.

- Когато папагалът е гръмък и уплашен, той става прекомерно внимателен и бдителен. Затова е положително решение да намерите метод да отвлечете неговото внимание. Подходящо решение е да започнете да го обучавате. Можете да го учите да ви връща играчка или пък да се катери по стълба. Прекарвайте всекидневно време в образование и ще забележите забележителна смяна в неговото държание. Папагалът ще изразходва прочувствена и физическа сила, а като резултат от образованието ще се усеща потребен и по-уверен.

- Друг съвет е да му създадете здравословен хранителен режим. Много евентуално е нарасналият стрес да бъде резултат от нездравословна храна за папагали. Затова е добре да увеличите приема на сурови храни, плодове и зеленчуци.

 Папагалът подвига доста звук Снимка: AshrafChemban/pixabay.com

- За да успокоите папагала, можете да приложите метода на релаксиращата музика. За задачата е целесъобразно да му пускате успокояващи мелодии по 15-20 минути дневно, до момента в който не забележите, че той е по-смирен.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР