Едни от най-големите производители на оръжие в света увеличават производството

...
Едни от най-големите производители на оръжие в света увеличават производството
Коментари Харесай

Оръжейни концерни от САЩ и Европа стремително увеличават производството си

Едни от най-големите производители на оръжие в света усилват производството си на ракетни установки, танкове и муниции, с цел да отговорят на търсенето, зародило поради спора в Украйна. Това заяви The Wall Street Journal, на основата на отзиви на специалисти.

Американската компания Raytheon Technologies върна на работа пенсионери, с цел да усили производството на зенитно-ракетните комплекси Stinger. Американските военни не са ги поръчвали от 2008 година насам.

Американският концерн Lockheed Martin от началото на спора в Украйна до момента, удвои производството на противотанкови системи Javelin и възнамерява да усили производството на MLRS HIMARS и ракети за него с 60% по отношение на началото на тази година.

Компанията L3Harris, която създава дронове, системи за следене и особено съоръжение, получи от Пентагона поръчка на стойност 200 милиона $, особено за Украйна.

Германският оръжеен тръст Rheinmetall AG, както твърди The ​​Wall Street Journal - базирайки се на думите на основния изпълнителен шеф Армин Папергер - чака да получи през идната година редица огромни оръжейни поръчки.

За да може да ги извърши, концернът неотдавна закупи испанската компания Expal Systems S.A., която е профилирана в производството на взривни субстанции. Акциите на немския тръст нарастнаха със 115% от януари 2022 година до момента, в очакване на огромните поръчки, макар неподходящата като цяло икономическа конюнктура в Германия.

А шведската компания Saab AB, привикнала на по-скромното търсене на оръжейна продукция в спокойно време, в този момент има очаквания за огромни оръжейни поръчки, заради което и нейните акции нарастнаха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР