Една трета от тока, произвеждан у нас, в момента се

...
Една трета от тока, произвеждан у нас, в момента се
Коментари Харесай

БЕХ: Има дефицит в региона и той се запълва от българската енергетика |

Една трета от тока, създаван у нас, сега се изнася за прилежащи страни, съобщи изпълнителният шеф на Българския енергиен холдинг Валентин Николов. 

Той изясни, че с цел да се намали рискът от повишаване на електрическата енергия за промишлеността, са натоварени спомагателни мощности. 

" В момента износът е 1950 мегавата. Образно казано, АЕЦ " Козлодуй " работи напълно за експорт. Това демонстрира, че има недостиг в района, не в България, и че този недостиг се запълва най-много от българската енергетика. Топлоелектрическа централа " Марица изток-2 " работи с шест блока. Другите два няма по какъв начин да бъдат пуснати, тъй като са в планов ремонт ", сподели още Николов, представено от БНР. 

По думите му от БЕХ вършат всичко допустимо, с цел да задоволят този недостиг. В противен случай цените на Българската енергийна борса ще отидат високо и несъмнено най-вече ще страда промишлеността от това нещо, безапелационен бе той. 

Данни на ЕСО (Електроенергийния систематичен оператор) сочат, че за първото шестмесечие на годината производството на електрическа енергия у нас е нараснало с 11,43% по отношение на същия интервал за 2020 г. В същото време потреблението на електрическа енергия се е нараснало с едвам 4,85%. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР