Една скорошна тенденция се фокусира върху ползите от пиенето на

...
Една скорошна тенденция се фокусира върху ползите от пиенето на
Коментари Харесай

Кафе с лимон за отслабване, ще ви помогне ли?

Една скорошна наклонност се концентрира върху изгодите от пиенето на кафе с лимон за намаляване.

Поддръжниците настояват, че пиенето на сместа е питателна и топи мазнините.

Както кафето, по този начин и лимона имат голям брой потвърдени резултати върху здравето, ето за какво почитателите на концепцията считат, че пиенето на двете дружно предлага някакви спомагателни изгоди.

Тази публикация преглежда доказателствата за пиенето на кафе с лимон за намаляване, с цел да удостовери или развенчае изказванието.

Кафе с лимон

И кафето и лимоните са добре познати у нас, като са постоянно срещани съставки в съвсем всяка кухня.

Кафето — една от най-консумираните питиета в международен мащаб — се прави посредством варене на печени кафени зърна. ( 1 )

Горчивата напитка се подготвя от печени семена на няколко типа вечнозелени храста от рода Coffea, а историята на кафето е завладяваща.

Много хора го пият всекидневно заради наличието на кофеин, който подтиква централната нервна система и покачва настроението и бодростта. ( 2 )

От друга страна, лимоните са плод, който принадлежи към рода цитрусови. Те са третият най-произвеждан цитрусов плод в света след портокалите и мандарините. ( 3 )

Те са превъзходен източник на витамин С и антиоксиданти — дружно с доста други потребни растителни съединения — заради което хората са ги употребявали поради лечебните им свойства от епохи.

Тенденцията за пиянство на кафе с лимон допуска разбъркване на 1 чаша кафе със сока от 1 лимон.

Докато някои може да считат, че това е необикновена композиция, други считат, че изгодите надвишават странния усет – макар че науката може да не е съгласна.

Кафето и лимоните носят голям брой изгоди за здравето

И кафето, и лимоните имат доста потвърдени изгоди за здравето, които се свързват най-вече със своето високо наличие на антиоксиданти. Тези ви пазят от нездравословните резултати на несъразмерните количества свободни радикали. ( 4 )

Ето обзор на преимуществата, които кафето и лимоните могат да предложат.

Доказателства за изгодите от кафето

Печените кафени зърна съдържат над 1000 биоактивни съединения, само че кофеинът и хлорогеновата киселина (CGA) се открояват като основни дейни съединения с антиоксидантен потенциал. ( 5 )

Двата задействат пътища, които защищават от напредък на рак, свързвайки кафето с понижен риск от няколко типа рак, в това число: ( 6 ) ( 7 ) ( 8 )

  • черен дроб
  • простатата
  • ендометриален
  • гърди
  • стомашно-чревни
  • колоректален

Освен това кафето се свързва с понижен риск от диабет вид 2, сърдечни и чернодробни болести и меланхолия, както и заболяването на Алцхаймер и Паркинсон.

И най-после, наличието на кофеин в него е отговорно за повишаващия енергиният резултат на напитката, позитивното въздействие върху осъществяването на упражненията за устойчивост и способността да се усили броят на калориите, които изгаряте. ( 9 ) ( 10 )

Доказателства за изгодите от лимоновия сок

Лимоните са превъзходен източник на витамин С и флавоноиди, като и двата работят като мощни антиоксиданти. ( 11 )

Витамин С и цитрусовите флавоноиди са свързани с по-нисък риск от някои типове рак. ( 12 )

Освен това и двете съединения оферират отбрана против сърдечни болести, до момента в който витамин С пази имунната ви система и оказва помощ в битката с инфекциите. ( 13 )

Както можете да видите, кафето и лимоните оферират необятна гама от преимущества, които защищават тялото ви от хронични болести. И въпреки всичко, смесването на двете не значи безусловно по-мощна напитка.

Помага ли пиенето на кафе с лимон за намаляване?

Това разбиране е преобладаващо измежду разнообразни трендове, които включват използването на лимон, само че в последна сметка нито лимона, нито кафето могат да стопят мазнините.

Единственият метод да се отървете от нежеланите мазнини е като консумирате по-малко калории или изгаряте повече от тях. Следователно това изказване е погрешно.

Проучванията обаче демонстрират, че кафето може да ви помогне да отслабнете, заради което някои хора могат леко да понижат тежестта си след консумация на напитката.

Скорошни изследвания откриха, че кофеинът може да подтиква кафявата мастна тъкан (BAT), тип метаболитно дейна мастна тъкан, която понижава с възрастта и може да метаболизира въглехидратите и мазнините.

Едно проучване в епруветка и хора откри, че кофеинът от чаша кафе може да увеличи интензивността на BAT, причинявайки повишение на скоростта на метаболизма.

По същия метод изследванията демонстрират, че кофеинът може да усъвършенства резултатите от упражненията, макар че са нужни повече изследвания. ( 14 )

Въпреки това, евентуалният резултат на загуба на тегло може да се дължи на кофеина в кафето, а не на пиенето на сместа от кафе с лимон за намаляване.

Недостатъци от напитката кафе с лимон

Недостатъците на пиенето на кафе с лимон, както и изгодите, са свързани с всяка от двете съставки.

Например, доказателства сочат, че пиещите мощно кафе може да се пристрастят към кофеина, което Световната здравна организация (СЗО) признава за клинично заболяване. ( 15 )

Допълнителни изследвания демонстрират също, че постоянният банкет на кофеин е обвързван с нарушавания на съня и свързаната с това унесеност денем, нараснал риск от загуба на бременност и киселини. ( 16 ) ( 17 )

Що се отнася до лимоните, макар че нормално са здравословни, някои хора може да са алергични към сока, семената или корите на цитрусовите плодове. ( 30 )

Освен това, лимоните съдържат лимонена киселина, която е прочут фактор за зъбната ерозия. ( 31 )

Заключение

Кафето и лимоните оферират редица изгоди за здравето, най-много заради наличието на антиоксиданти.

Въпреки това, няма доказателства в поддръжка на изказванието, че пиенето на кафе с лимон води до размразяване на мазнините и мечтаното намаляване.

Що се отнася до останалите оповестени изгоди от сместа, можете да ги получите, като консумирате кафе или лимонен сок настрана. Ето за какво няма потребност да смесвате двете, овсен в случай че не ви се желае.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР