Една секунда повече или по-малко няма значение при спасяването? Има! Експерти от

...
Една секунда повече или по-малко няма
значение при спасяването? Има! Експерти
от
Коментари Харесай

Секунди решават живота и смъртта

Една секунда повече или по-малко няма значение при спасяването? Има! Експерти от инспекционната компания Dekra обясняват защо постоянно има потребност да се бърза на мястото на произшествието. „ След сериозни пътни произшествия всяко забавяне на спасяването при повреди може да вземе решение за живота и гибелта “, подчертава изследователят на произшествия в Декра Маркус Егелхаф.

"Шофьорите, които своевременно образуват спешна лента на пътя, не само увеличават възможностите за оцеляване на пострадалите, те даже сами си правят услуга, защото това в последна сметка това способства за по-бърза евакуация на мястото на произшествието ", подчертава специалистът.

Законът за придвижването по пътищата в Германия изисква при положение на прекъсване на движението по автомагистрали - както и на извънградски пътища с минимум две ленти в една посока - да се образува спасителна лента, тъй че полицията и спомагателните транспортни средства да могат гладко да стигнат до мястото на произшествието.



Местоположението на избавителната лента също е ясно контролирано: с две ленти трябва да се образува кулоар в средата, с три или повече ленти тойтрябва да се намира сред най-лявата и прилежащата й лента. Погледът в дясната задница на ръката служи като увещание: междината между сред палеца и показалеца означава местоположението на пътя за постигане на произшествието от колите за спешна помощ и спомагателните коли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР