Една от звездите от емблематичния филм Момчето си отива“ –

...
Една от звездите от емблематичния филм Момчето си отива“ –
Коментари Харесай

Жестока съдба! Звезда от Момчето си отива“ 25 г. живее без ток и проси, за да се издържа

 Една от звездите от емблематичния филм " Момчето си отива “ – актрисата Христина Русева, от 25 години живеела без ток, сигнализират нейни съседи от Сливен. Апартаментът на тогавашната хубавица бил в плачевен тип, а таваните всеки миг щели да се срутят върху главата ѝ.

Входната ѝ врата била изгнила и стояла непрекъснато отворена, защото Христина нямала пари да ремонтира бравата или да си купи катанец. Така в жилището ѝ можел да нахълта всеки. Макар вътре да нямало нито хубави мебели, нито скъпи бижута, пари или техника, било задоволително някой да ѝ изкара акъла, разясняват нейни комшии. За самун и мляко си изкарвала стотинки с милостиня. Сливналии описват, че всекидневно можела да бъде забелязана по центъра.

Обичайно обаче била в от малко малко порядъчен тип – чиста и добре облечена. Не седяла по земята, а подпитвала с спокоен звук инцидентни минувачи дали могат да ѝ услужат със стотинки. Хората постоянно се отзовавали, тъй като я познавали от години. Сериозна помощ обаче тя отказвала от всички. Не желаела нито да алармират обществените, нито да ѝ носят облекла, мебели и други движимости, нито да я настаняват в старешки дом или друга институция. Нейни приятелки от предишното признават, че преди време имало опити Христина да бъде пратена на лекуване, само че тя избягала.

Основният ѝ проблем, който я докарал до просешка сопа, бил алкохолът. Затова от време на време познати ѝ отказвали пари, тъй като знаели, че си купувала с тях първо пиянство, а след това храна. От театъра в Сливен, където Христина се върнала да играе след фурора с ролята си на учителката в " Момчето си отива “, още пазели архивите с многочислените представления, в които имала основни функции. Малкият град обаче бързо умъртвил ентусиазма ѝ и тя решила да се реалокира във Варна.

Там протегнала ръка за пръв път към чашката, само че повода по този начин и не се схванала. Бивши нейни сътрудници разправят, че било от обич и от отчаяние от театралните среди в морската столица. Психиката ѝ не издържала и тя се върнала отново в Сливен. Тогава пристигнали политическите промени. Никой не ѝ подал ръка и тя останала задълго безработна, написа Ретро. Въпреки че се славела като строг темперамент, изгубила хъс и неналичието на средства и работа още повече я тласнали към алкохола.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР