Една от водещите авиокомпании на Германия и най-голямата авиокомпания в

...
Една от водещите авиокомпании на Германия и най-голямата авиокомпания в
Коментари Харесай

Европа ще има нова нискотарифна авиокомпания от лятото на 2024 година

Една от водещите самолетни компании на Германия и най-голямата самолетна компания в Европа Lufthansa започва нова нискотарифна самолетна компания за полети на къси дистанции на континента. Регионалният транспортьор ще оперира от летищата в Мюнхен и Франкфурт.

Новата компания ще се споделя City Airlines и ще стартира работа през лятото на 2024 година, съгласно известия на Lufthansa.

Според Lufthansa новата самолетна компания ще " укрепи конкурентоспособността на превозвача при късите полети " в Европа.

Към момента този сегментсе ръководи значително от друго дъщерно сдружение - Lufthansa CityLine. Смята се обаче, че разноските са прекомерно високи.
 Lufthansa Technik се цифровизира с нова компания, основана в София
Lufthansa Technik се цифровизира с нова компания, основана в София

ViTech към този момент търси първите си над 85 IT чиновници

Двете дъщерни сдружения " ще продължат да работят едновременно ", съгласно изказвания на самолетната компания, представено от Euronews.

Lufthansa ще стартира да набира личен състав от ноември, като избира претенденти с опит и предизвиква чиновници от екипите на Lufthansa CityLine да аплайват.

Според немски издания някогашни чиновници на нискобюджетното дъщерно сдружение на групата Germanwings, което затвори през 2020 година, също могат да се възползват.

Това лято Lufthansa усили заплатите с повече от 17% за водачите на Lufthansa, след няколко месечни стачки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР