Една от туристическите перли на Русия - Санкт Петербург, скоро

...
Една от туристическите перли на Русия - Санкт Петербург, скоро
Коментари Харесай

Морските крепости на Русия стават туристическа атракция

Една от туристическите перли на Русия - Санкт Петербург, скоро ще има нова атракция - разходка из морските замъци край града.

Амбицията на управата на северната съветска столица, както назовават Санкт Петербург е да трансформира морските замъци, строени през 18 век, в огромен музей навън. В предишното крепостите във Финския залив, отпред с Кронщад, са предпазвали града от нахлуване по море. След като губят главното си предопределение, повече от тях са изоставени.

Местната администрация на Санкт-Петербург търси вложители и донори, с чиято помощ да трансформира укрепленията, които са 22 на брой, в атрактивен туристически маршрут. Интересът към оборудванията нараства с всяка минала година.
Евгени Панкевич, ръководител на комитет за развиване на туризма: " Всяка година има голям брой запитвания за посещаване на Кронщад и ние спомагаме. Фактът, че скоро ще има нов туристически маршрут - сред Кронщадските замъци, е от изгода и за двете страни - за живеещите и за посетителите на Санкт-Петербург. "
Повечето от крепостите са издигнати върху изкуствени острови. В момента обаче обиколките по тях се провеждат от частни компании, липсва подобаваща инфраструктура, с цел да се стигне до тях, а и за поддържането им. Тук идва и ролята на общината.

Най-известният форт е Кронщад. Построен е на остров Котлин и се намира на към 30 км от Санкт-Петербург. Бил е дом на съветското адмиралтейство и на Балтийския флот. До средата на 90-те години на 20 век е затворен боен град.

Историческият център на Кронщад е разгласен от ЮТЕСКО за част от международното културно завещание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР