Една от по-малките партии, коалиционни партньори на СДСМ - Демократическият

...
Една от по-малките партии, коалиционни партньори на СДСМ - Демократическият
Коментари Харесай

От Демократическия съюз в Северна Македония искат преговорната рамка да бъде променена

Една от по-малките партии, съдружни сътрудници на СДСМ - Демократическият съюз разгласи, че упорства Преговорната рамка, препоръчана от Европейски Съюз за договаряния на Република Северна Македония да бъде пренаписана и от нея да бъдат отстранени двустранните въпроси , „ наложени от България “, а конституционните промени за включването на българите в Конституцията „ да са на реципрочна основа, като Съветът на Европейски Съюз одобри умозаключение, което задължава България да извърши решенията на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург за признание на права на македонците в България, като право на сдружаване, основаване на културни сдружения, политическо образуване и други “. 

„ Особено подчертаваме, че не би трябвало да се одобряват диалози за македонските революционери , които са в кода на всеки македонец, като Гоце Делчев, Яне Сандански, Дамян Груев и други революционери. Да спрат всевъзможни полемики за взаимно честване на македонските национални празници, Илинден и други “, пишат в известие от Демократическия съюз.

Според тях „ в преговорната рамка, годишните прегледи, проектът за деяние и протоколите не би трябвало да се одобряват решения, които разрешават на България да се намесва във вътрешните работи на Република Северна  Македония . “ 

От партията оферират общественият спор по преговорната рамка да продължи, да се съберат всички оферти, след което да се организира спор в Народното събрание и да се създадат изводи с консенсус на всички народни представители. 

„ Ако Европейският съюз не схваща македонските позиции, то това модифицирано френско предложение би трябвало да бъде отхвърлено “, пишат от Демократичния съюз.

Междувременно не престават консултациите на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски с политическите партии в страната, в които се разисква предлагането на преговорна рамка с Европейски Съюз. Официално за през днешния ден е оповестена среща със Зиядин Села - ръководител на опозиционната албанска партия Алианс за албанците.

След като през вчерашния ден диалозите с водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски не доведеха до обща позиция, за довечера също е разгласен митинг пред постройката на държавното управление, а водачът на опозиционната партия Левица Димитър Апасиев съобщи, че ще го радикализират. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР