Една от отчаяните мерки на Русия за попълване на военните

...
Една от отчаяните мерки на Русия за попълване на военните
Коментари Харесай

Оцелелите руски затворници във „Вагнер“ вече са официални свободни – новите хора в руското общество

Една от обезверените ограничения на Русия за попълване на военните редици, беше да се извадят всички пандизчии и да бъдат изпратени на фронта. Този проект сработи, въпреки и рядко да виждаме някои от най-опасните хора на света да се изпращат на война. Отчаянието ражда чудеса, само че пандизчиите не биха отказали да получат свободата си, пари и помилван на всички грехове. Мнозина починаха, откакто стана ясно, че за един месец не може да се сътвори боец, само че през днешния ден нарушителите влизат назад в родината си като нови хора. Сред тях е и Андрей Ястребов, който е прекарал месеци на фронта и в този момент има право да се върне като оправдан съветски жител.

Ястребов е в пандиза, за кражба. 22-годишният мъж се прибрал напълно изменен, най-малко по думите на неговото семейство. За страдание околните признават, че момчето се е върнало без никакви страсти, като че ли е в нещо като внушаемост.

За разлика от Андрей, доста други пандизчии не съумяват да видят свободата, доста от тях са избити единствено дни и часове, откакто се озовават на фронта. Руски правозащитници не престават да се бунтуват против това решение, само че никой не ги пита, като че ли в миналото въобще са били търсени за коментар. Онези, които съумяват да се върнат вкъщи, рядко приказват за претърпяното и се опасяват, че могат да бъдат вкарани в пандиза, в случай че въобще решат да приказват по тази тематика.

Владимир Путин позволява на множеството частни военни компании – съответно „ Вагнер “ – да събира съветски пандизчии и да ги изпраща на фронта. Това беше една от многото неточности, която Русия занапред ще заплаща и осъзнава, само че всичко в името на успеха. Никой не би желал да се върнат някои от най-опасните хора в Русия, назад в домовете си, освен това с опция да продължат своята процедура, откакто са към този момент профилирани убийци. Рискът от обществено принуждение се покачва, само че това няма значение.

От юли месец, предходната година, повече от 40 хиляди пандизчии са се включили към съветските сили, най-малко това са данните на западното разузнаване. Украинското държавно управление и асоциацията за правата на пандизчиите в Русия – Зад решетките – публично показва сходни данни. Украйна твърди, че повече от 30 хиляди боеца от това поделение към този момент са избягали или са ранени, само че Русия отхвърля да признае формалната численост.

 Задържан член на Вагнер в Украйна през 2022 година

Повечето от назначените бойци се пробват да устоят времето си на фронта и да се приберат назад вкъщи. Мнозина лежат в пандиза за грабеж или кражба. Докладите на разнообразни разузнавания демонстрират, че измежду редиците са изпратени и хора, упрекнати в ликвидиране, обезчестяване или голям брой убийства. Путин е отворил вратите на всичкото зло, което би трябвало да се бори за всеки сантиметър от земя. Руската асоциация за правата на пандизчиите показва, че няма закононарушение, което да спре евентуалния пандизчия, който е решил да натрупа активи и да се бори за свободата си.

Компанията „ Вагнер “ също стартира да се доставя с задоволително бойци и даже да ги образова по частни контракти. Подобни акции не са водени от Втората Световна война, само че самият Евгени Пригожин продължава да твърди, че борбата в Бахмут продължава да се печели точно от пандизчии и новото лице на „ Вагнер “. Повечето докарани пандизчии са минали през сурови и жестоки тренировки, с цел да стигнат до пандизчиите. Твърдение на същата асоциация показва, че са събрани над 350 хиляди от най-големите нарушители и убийци на Русия, като някои от тях ще бъдат върнати назад вкъщи, освен това като герои.

Оцелелите се връщат назад в Русия и даже получават медали, възнаграждение и публични документи от компанията, които подсигуряват тяхната независимост. Всички имат своята независимост по новата уговорка за 6 месеца в контракти, които подсигуряват, че всички задължения към Русия са публично изчистени. Сега идва новото тестване за съветското общество, което ще би трябвало да одобри, че с изключение на с финансова рецесия, наказания и лимитирани работни места, би трябвало да вирее с евентуални убийци-герои, които би трябвало да си намерят нова работа, отвън военната.

Психолозите биха показали портрета на един подобен боец като психически строшен, само че с дълбокото чувство, че е свободен и е платил за свободата си посредством още убийства. Това чувство за справедливост може да сътвори следващата присъда, само че единствено времето ще покаже. Мнозина са на мнение, че това са прекомерно рискови хора, които мъчно биха могли да се интегрират назад в обществото. Все отново ще са свободни и статистиката, в случай че въобще бъде оповестена, бързо ще покаже какъв брой от същите свободни войни ще се снабдят с нова присъда. Изданието The Times съумява да разбере малко повече за този тип бойци, откакто множеството пандизчии имат връзка с тях. Много от освободените за война са поддържали връзка със старите си приятели, защото фамилиите им от дълго време са се отрекли от тях.

Андрей Медведев се записва за доброволец единствено няколко дни, преди да изтече неговата присъда за кражба в Южна Русия. Бившият пандизчия има боен опит и е бил назначен като отговорник на бригада пандизчии, които по-късно били изпратени на самоубийствената задача в Бахмут.

Медведев споделя, че му е било подредено да вървят напред, до момента в който не бъдат убити. Той съумява да дезертира през ноември и по-късно бяга в Норвегия, където търси политическо леговище.

Кампанията за събиране на пандизчии стартира при започване на юли, а самият Пригожин продължава да се появява в пандизите в Санкт Петербург и да приканва радикалните пандизчии, които би трябвало да платят своя дълг към обществото. На всички пандизчии са обещани към 1700 $ месечно възнаграждение, което е двойно на междинната заплата в Русия. За най-смелите и мощни бойци се дава и бонус от 80 хиляди $, в случай че съумеят да оцелеят през всичките шест месеца, като към това се дава и публично опрощаване на греховете от президента.

Всички, които се опитат да избягат, употребяват опиати или алкохол, имат полова връзка, са застрашени със гибел.

Всички, които заявят, че избират пандиза пред фронта, получават автоматизирано смъртна присъда. Някои фамилии показват, че техните близки са отпътували по-скоро за концепцията, че ще бъдат свободни и до някаква степен с обстоятелството, че могат да бъдат свободни и ще изпълнят дълга си. Едно семейство твърди, че техният непосредствен е отпътувал на фронта, тъй като майка му се срамувала и желала да почисти името му. Събирането на пандизчии за военни цели не е легално в Русия, само че това беше по този начин до предходната година, когато законът публично се промени.

На хартия се оказва, че бойците в никакъв случай не са отишли на война, а просто са били изпратени в затвори покрай границата с Украйна, най-малко това е формалната информация.

При опит на някои от съпругите на пандизчии да ги открият в съответния затвор, където излежават присъдата си, множеството разбирали, че не могат да видят в този момент своя сътрудник.

26-годишният сибирски сирак Матюхин споделя, че е лежал своята трета присъда в пандиза в Красноярски район, когато Пригожин дошъл с хеликоптер през ноември и предложил независимост на всеки, който се запише. Матюхин е бил удивен от концепцията за независимост и се записал. След няколко дни е в подготвителен лагер в окупирания град Луганск. Това, което откриват там, няма нищо общо с патриотичните възгласи, знаци и братството.

Вагнеровци са се постарали да създадат допустимо най-неприятната среда за бойците и с това са подсигурили на всички доста съществени инциденти. През лятото е имало най-малко един-два случая на екзекуция по думите на сибиреца.

След тези санкции излиза наяве, че Матюхин в никакъв случай повече не се пробва да избяга. Има голямо предпочитание да се върне назад в пандиза или просто да избяга някъде в чужбина. Самият той е липсващ, като неговите родственици отхвърлят да споделят повече информация. В новите видеа излиза наяве, че компанията Вагнер е подготвена да предложи още повече пари при оцеляването в границите на шест месеца.

Пригожин ги приканва с това, че има потребност от техния гений, с цел да може да убиват съперника на родината в тази война. След завръщането си от фронта, руснаците ще ги чакат, всеки ще има свободата да се ожени, да учи или да бъде покръстен, освен това с благословия. Очевидно даже религията е добър фактор за рекрутирането на убийци за фронта.

В някои от клиповете на Пригожин излиза наяве, че са дадени листове с заявления, които ясно показват какво ще е опрощението, само че нито един не е стигнал до медиите и не е показан, което слага и въпроса по отношение на тяхната легитимност. Помилването на един пандизчия е прекомерно сложна процедура, освен това освен в Русия, само че на всички места и все пак ще забележим, че обещанията се раздават извънредно елементарно. Странното е, че през 2021 година са помилвани тъкмо 6 индивида от Кремъл, а през днешния ден или най-малко тази година ще можем да приказваме за нови върхове и благосклонност в лицето на Владимир Путин.

По закон в Русия, всяко едно опрощение се случва благодарение на районен комитет, който би трябвало да дойде от Кремъл и да прегледа обстановката. До този миг към двама души споделят, че не са получили никакви предложения и не са направени никакви резервации на дати, с цел да се твърди, че въпросното опрощение е реалност.

По-важният въпрос тук е следният: в действителност ли убийците на Русия ще бъдат помилвани и какъв тъкмо живот ще водят, откакто са свободни?

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР