Една от основните причини, поради които нереалистичните очаквания могат да

...
Една от основните причини, поради които нереалистичните очаквания могат да
Коментари Харесай

3 признака, че имате нереалистични идеи за любов и романтика

Една от главните аргументи, заради които нереалистичните упования могат да бъдат толкоз нездравословни за една връзка, е, че те постоянно произтичат от нереалистични упования за самите взаимоотношения. Например, доста хора имат вяра, че откакто са във връзка, те към този момент няма да се усещат самотни или непълноценни. Други имат вяра, че в никакъв случай няма да спорят или да не се съгласят с колегата си.

Тези нереалистични упования могат да доведат до отчаяние, когато действителността не дава отговор на нашите упования. Когато това се случи, е елементарно да упрекваме колегата си за това, че не дава отговор на нашите потребности или за това, че не е индивидът, за който си мислехме, че е.

Ключът към ръководството на нереалистичните упования в сантименталните връзки е да разпознаем по кое време упованията ни са нереалистични и да предприемем стъпки, с цел да ги поправяме.

Ето три метода да се справите с нереалистичните упования и да имате по-пълноценни сантиментални връзки:

1. Общувайте намерено, почтено и взаимно.

Резултатите от скорошно изследване, оповестено в Personal Relationships, дават отлична визия за ролята на връзката в сполучливите взаимоотношения. Изследването изследва информационните трендове на хетеросексуалните двойки и открива, че тези, които споделят дейно и взаимно, оповестяват за по-високи равнища на задоволеност от връзката.

Участието в взаимни диалози, в които и двете страни се усещат чути и уважавани, е превъзходен метод да се подсигурява, че на нито един стадий от връзката не се вкарват нереалистични упования.

Когато става въпрос за предаване на вашите упования на сътрудник, значимо е да бъдете отворени и почтени с тях. Също по този начин е значимо да се вслушвате интензивно в потребностите и желанията на колегата си и да сте подготвени да вършиме взаимни отстъпки. Като поддържате връзка намерено, можете да избегнете недоразумения и нереалистични упования.

2. Бъдете реалистични и гъвкави.

Проучване, оповестено в Journal of Personality and Social Psychology, откри, че съществуването на реалистични и гъвкави упования във взаимоотношенията е обвързвано с по-голямо задоволство от взаимоотношенията. Като опция, хората, които имат вяра в „ ориста на взаимоотношенията “ (т.е. вярвайки, че или сте предопределени един за различен, или не) са по-малко склонни да имат триумф в дълготрайните връзки.

Да бъдеш реалист значи да признаеш, че никоя връзка не е съвършена и че ще има провокации и компликации за превъзмогване. Да бъдеш еластичен значи да бъдеш отворен за смяна и да бъдеш подготвен да се адаптираш към нови обстановки.

Трябва да сте подготвени да приемете, че сътрудникът ви не е съвършен и че ще има моменти, когато те ще ви разочароват. Това значи също по този начин да сте подготвени да се адаптирате към нови обстановки и да променяте упованията си, когато е належащо.

3. Практикувайте саморефлексия и самоосъзнаване.

Самооценката значи да отделите време, с цел да помислите за личните си мисли, усеща и държание. Самосъзнанието значи да сте наясно със личните си потребности и стремежи.

Според друго изследване, самооценката и самосъзнанието са позитивно свързани с удовлетворението от взаимоотношенията.

Отделянето на време, с цел да изследвате личните си мисли, усеща и държание, разрешава на хората да схванат по-добре по какъв начин тези неща могат да повлияят на техните взаимоотношения. Тази информираност може да ви помогне да разпознаете упованията си за връзката си и да ви помогне да идентифицирате измененията, които би трябвало да извършите, с цел да я подобрите.

Познаването на вашите потребности и стремежи също е значимо, тъй като оказва помощ да се подсигурява, че упованията са реалистични и обективни, като по този метод спомагат за по-здравословна динамичност сред вас и колегата ви.

Заключение

Управлението на нереалистичните упования в сантименталните връзки е от решаващо значение за поддържането на здрава и удовлетворяваща връзка. Като поддържате връзка намерено и почтено, бъдете реалистични и гъвкави и практикувате саморефлексия и съзнание, можете да избегнете разочарованието и да се насладите на удовлетворяваща връзка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР