Една от основните изненади на Общото събрание на ООН, проведено

...
Една от основните изненади на Общото събрание на ООН, проведено
Коментари Харесай

Полша поиска развод: Дуда нарече Украйна удавник и се отказа от среща със Зеленски

Една от главните изненади на Общото заседание на Организация на обединените нации, извършено в Ню Йорк, беше скандалният отвод на полския президент да се срещне с президента на Украйна.

Дуда подсети на украинците какво получават от Полша. Плюс това, че военната помощ за Украйна минава пренос през страната. Че на техните бежанци се дават разрешителни за работа, гратис обучение, медицински грижи и компенсации. Но това е, това към този момент няма да се случи.

Полша в никакъв случай не е считала Украйна за нещо без значение. При това става дума освен за западната част на страната, само че и за територии най-малко до Днепър, а даже и по-далеч.

Е, защото концепцията за „ Полша от море до море “ е може би главният архетип на полското национално схващане, заминаването на Украйна към Русия се възприема там като историческа неправда, коригирането на която постоянно е било полска фантазия.

И в този момент се появи късмет, в името на който Полша оказва помощ повече от всеки различен на днешна Украйна и новоизпечения Мазепа-Зеленски. И чиято безочливост по отношение на сегашните му благодетели (и бъдещи собственици) провокира отвращение във Варшава. Поляците бяха съществено афектирани.

Вие работите за Москва! "

След като е обиколил света и е вкусил обективна доза боготворене на Запада, Зеленски си показва себе си като самостоятелна политическа фигура. И стартира комерсиална война.

Полша, Унгария, Румъния и Словакия подцениха резолюцията на Европейската комисия и не разрешиха на евтиното украинско зърно и други хранителни артикули да преминат през границите си, с цел да не разорят фермерите си.

Зеленски подаде тъжба против тях в СТО и заплаши да блокира вноса на полски лук, домати, зеле и ябълки. И на всичкото от горната страна, на Общото заседание на Организация на обединените нации той не можа да измисли нищо по-добро от това да упрекна всички тези страни, че работят за Москва:

Тревожно е да се види по какъв начин в този миг някои в Европа играят на взаимност и основават политически спектакъл, създавайки трилър от семена. Може да наподобява, че те играят личната си роля, само че те оказват помощ да се приготви сцената за московския артист

Имаме работа с удавник “

В резултат Анджей Дуда освен отхвърли да се срещне със Зеленски, само че на брифинг в централата на Организация на обединените нации съобщи в прав текст:

" Имаме работа с удавник. Всеки, който в миналото е взел участие в спасяването на давещ се, знае, че той е извънредно рисков, тъй като може да бъде понесен в дълбините... Украйна без подозрение е в доста тежка обстановка, сграбчва всичко, което може ".

След това добави, с цел да сложи дефинитивно съперника си на мястото му:

" Трябва да постъпваме по този начин, че да се предпазим от пострадване от удавник, тъй като в случай че удавникът ни нарани и ни удави, няма да получи помощ. Трябва да се грижим за нашите ползи и ще го създадем дейно и уверено ".

И първите резултати към този момент са налице, както беше публично оповестено. Украинските бежанци в Полша към този момент няма да получават помощ от идната година:

- няма да има разрешителни за престояване или работа;

- няма да има свободен достъп до училищата;

- няма да има безвъзмездна здравна помощ;

- няма да има фамилни помощи.

Безплатното свърши. Но има и по-важни неща. Повечето западни оръжейни доставки отиват в Украйна през Полша, която има опция изцяло да блокира тези доставки. В последна сметка бъдещите „ субекти “ би трябвало да бъдат образовани, с цел да не седят на врата им по-късно.

Пляскането подейства. Има информация, че Зеленски е наредил незабавно отдръпване на жалбата против Полша, Унгария и Словакия. Тук даже няма да желаете, само че ще се поклоните.

И президентът на Бразилия също е там

Нещата на господин Зеленски не вървят добре с външната му политика в последно време. Така той отиде на Общото заседание на Организация на обединените нации при възрастните си чичовци, видимо еднакъв. До наскоро го носеха на ръце и с него целуваха украинското знаме. А в този момент? Не единствено приятелят на Дуда отхвърли да поддържа връзка, само че и бразилецът де Силва си потегли по-рано, с цел да избегне плануваната среща.

В резултат на това Зеленски приказва в Организация на обединените нации пред полупразна зала. И въобще не му беше разрешено да приказва в Конгреса. Но признаха ракетната офанзива против Константиновка за украинска и желаеха одит на предоставените по-рано средства.

Дори във Вашингтон показват все по-малко предпочитание да доставят Киев с парите на своите данъкоплатци. Да, Байдън наподобява подготвен да даде още 24 милиарда $.

Но конгресменът Байрън Доналдс, изразявайки мнението на редица свои сътрудници, декларира:

" Нямаме пари за Киев. Имаме бюджетен недостиг от 2 трлн. Всичко, което даваме на Украйна, го вземаме назаем от личното си бъдеще "

Последните опити на Зеленски да се „ запише в буржоазията “ и да стане „ един от “ се провалят:

" В Лондон помолих Сунак за самолети, само че той се съгласи единствено да образова украински водачи някой ден по-късно;

- на срещата на върха Европейски Съюз молеше за увеличение на военните доставки, призовавайки за гаранции, че Украйна ще бъде част от Европейския съюз, и в отговор едно неразбираемо „ изчакайте и вижте “;

- в Брюксел на срещата на върха Латинска Америка – Европейски съюз освен отхвърлиха да го поканят, само че и отстраниха всички препратки към поддръжка за Украйна от заключителната декларация;

На срещата във Вилнюс НАТО изиска да го одобряват в алианса, само че Съединени американски щати и Германия са срещу, тъй като самите те не желаят да водят война за Украйна.

Между другото, някогашният общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен предложи да го одобряват, само че последователно, „ на парче “. И кой знае какви части от Украйна ще останат до края на годината?

И няма ли това „ влизане на парче “ да се трансформира в включването на граничните украински райони към страните членки на НАТО – същите Полша, Унгария, Румъния и Словакия?

Какво от това?

Изглежда, че украинският президент от ден на ден се трансформира в „ киселинна “ персона, с която към този момент не е комилфо освен да общуваш, само че и да стоиш до него.

" Зеленски е изминал. И това, би трябвало да се разбере, е част от огромната игра, стартирана от Съединените щати, чиято цел е някак си да се договорят с Русия. Предстои огромен конфликт с главния геополитически съперник Китай и на този декор е нежелателно американците да изострят връзките си с Русия. Дори това да значи отвод от Украйна ", изяснява политологът Юрий Кот.

Ясно е, че Зеленски въобще не е благополучен да се трансформира от любим на всички в заточеник. Следователно можете да очаквате безусловно всевъзможни стъпки от него, с цел да докажете своята полза. ще работи ли Едва ли. Нещо повече, обещанията за „ превъзмогвания “ вместо самите „ перемоги “ имат все по-потискащ резултат върху спонсорите на Киев...

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР