Една от основните болести на цивилизацията на съвременния свят обикновено

...
Една от основните болести на цивилизацията на съвременния свят обикновено
Коментари Харесай

Изпитана рецепта за повишаване на кръвно налягане

Една от главните заболявания на цивилизацията на актуалния свят нормално е прекомерно високото кръвно налягане. Междувременно противоположното положение също е рисково за човешкото здраве и живот. Твърде ниското кръвно налягане, наречено хипотония, макар че се случва по-рядко в сравнние с високото, също може да аргументи редица неприятни болести. Решаващият минус на хипотонията е фактът, че тя може да се развива дълго време, до момента в който е в латентно положение, без да предизвиква явни външни признаци.

Диагнозата на ниско кръвно налягане се основава на стандартизирано премерване на систолното и диастолното кръвно налягане. Ако измерените стойности са надлежно 100 и 60 mmHgг или по-малко, тогава кръвното налягане е ниско. При осъществяване на измерването обаче би трябвало да се имат поради самостоятелните предразположения на изследваното лице, като възраст, пол, болести, от които страда обещано лице, общо здравословно положение, периодичност на физическа интензивност и други. 

Ако кръвното налягане е прекомерно ниско за дълго време, това има негативен резултат върху човешкото здраве. Може да докара до болести като анемия, хипотиреоидизъм, епилепсия и диабет. За да ревизирате здравословното положение и да изключите съмнението за заболяване, направете диагностични лабораторни проучвания. 

Най-честите признаци, по които можете да подозирате, че имате ниско кръвно налягане са:

- обща уязвимост на тялото,

- незаинтересованост,

- гадене,

- пристъп

- прекалено изпотяване

- бледен цвят на кожата,

- тъмни кръгове под очите,

- непрекъсната отмалялост,

- компликации при осъществяване на физическо натоварване,

- главоболие и световъртеж,

- проблеми с концентрацията и паметта,

- звук в ушите и зрителни нарушавания

- чувство за мраз в краката или ръцете.
Опасно ли е ниското кръвно?
Кръвното налягане съставлява метода по който кръвта при прекосяването си притиска стените на артериите. Когато сърдечният мускул прав...
Прочети повече
Как дейно да повишим кръвното налягане?

На първо място, би трябвало да се означи, че непрекъснатото повишение на кръвното налягане изисква на първо място смяна в ежедневните привички и изобщо метода ви на живот. Едно от главните неща, наред с доста други е диетата. За да повишите налягането, си коства да пиете вярното количество течности дневно - най-малко 2 цялостни литра вода, към която можете да добавите естествен сок от горски плодове да вземем за пример. Струва си да измененията и други хранителни привички – яденето на по-малко храна на по-кратки шпации също би трябвало да увеличи кръвното ви налягане.

За да повишите налягането, можете да опитате отвара от корен на женшен, който елементарно може да откриете на пазара.

Ако търсим неотложен метод за повишение на кръвното налягане, си коства да посегнем към чаша кафе. Съдържащият се в него кофеин няма да работи прекомерно дълго, само че за интервал от към 1,5-3 часа несъмнено ще ни подтиква. Можете също по този начин вместо кафе да посегнете към други питиета, съдържащи кофеин – енергийни питиета, кока-кола или други. Доза кофеин може да бъде доставена в тялото благодарение на хранителната добавка с кофеин 200 мг. Редовното му прибавяне оказва помощ за поддържане на силата и има позитивен резултат върху концентрацията.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР