Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит Макрон посрещнаха

...
Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит Макрон посрещнаха
Коментари Харесай

Макрон посрещна Джо Байдън с пълни военни почести при Триумфалната арка в Париж

Френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит Макрон посрещнаха през днешния ден президента на Съединени американски щати Джо Байдън и първата дама Джил Байдън с всички военни почести на гала при Триумфалната арка в Париж, съобщи Българска телеграфна агенция.

Военен хор и оркестър на жандармерията извършиха " Марсилезата ", а над площад " Шарл дьо Гол " прелетяха изтребители.

Двамата водачи сервираха венец и резервираха минута безмълвие на Гроба на незнайния боец, който се намира под националния монумент в центъра на френската столица.

Районът към площада бе изцяло отцепен от полицията и жандармерията и достъпът в периметъра за сигурност бе вероятен единствено с предложения. Гостите и упълномощените за събитието публицисти трябваше да дойдат час и половина преди началото на церемонията. Репортер на Българска телеграфна агенция видя по какъв начин полицията отхвърля да допусне четирима посланици, които не бяха съумели да дойдат в точния момент поради транспортния безпорядък, настанал в резултат на строгите ограничения за сигурност.

След церемонията на Триумфалната арка Макрон и Байдън се насочиха в автоколони по бул. " Шан-з-Елизе ", декориран в цветовете на националните флагове на Франция и Съединени американски щати. Кортежът на Байдън включваше емблематичните два бронирани кадилака, в единия от които се вози американският президент.

Преди и след него минаха конни гвардейци, изпълнена бе и духова музика - част от цялостните военни почести, с които бе посрещнат стопанинът на Белия дом на формалното му посещаване във Франция.

Двамата водачи организираха среща в Елисейския замък, а по-късно през днешния ден Макрон ще бъде хазаин на публична вечеря в чест на американския посетител.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР